Aproape o lună de vacanță de vară pentru jucătorii de la Petrolul. Reluarea pregătirilor se va face în a doua decadă a lunii iunie, iar cantonamentul dintre sezoane posibil să fie organizat în același loc ca și cel de iarnă

Dragos Trestioreanu -

Aproape o lună de vacanță de vară pentru jucătorii de la Petrolul. Reluarea pregătirilor se va face în a doua decadă a lunii iunie, iar cantonamentul dintre sezoane posibil să fie organizat în același loc ca și cel de iarnă

În zilele de 12 și 13 iunie 2021, la 25 de zile după ultimul meci-test, cel de la CS Blejoi, de pe 18 mai, va suna adunarea jucătorilor de la Petrolul Ploiești în vederea startului pregătirilor pentru ediția de campionat următoare a Ligii a II-a de fotbal. Apoi, pe 14 iunie, se va merge la București pentru vizita medicală de la Institutul Național de Medicină Sportivă. Ulterior, antrenamentele vor fi efectuate în municipiu și în localități învecinate din județ, iar din 28 iunie și până pe 9 iulie, se va organiza cantonamentul de vară, cel mai probabil tot la Săcele, ca și în iarnă, dar cu posibilitate, vara, de efectuare a ședințelor de pregătire și de susținere a meciurilor-test și pe terenuri cu iarbă naturală. Nu ca atunci, numai pe terenul sintetic de la baza sportivă din Tărlungeni.

În altă ordine de idei, deși s-a lăsat așteptată mai mult decât se anticipa, nu că ar fi intrat totuși timpul în sac, alegerea unui nou antrenor principal ar putea să se consemneze astăzi, 21 iunie. Iar această sarcină va cădea exclusiv, potrivit statutului clubului, pe seama președintelui executiv al acestuia. Adică, al lui Costel Lazăr, în cazul de față. Însă, nu este nimic încă bătut chiar în cuie în privința celui care va sta pe bancă în viitorul sezon. Asta probabil și deoarece bugetul va fi mai redus decât în ediția trecută, jucătorii Petrolului urmând a încasa, în „2021-2022”, salarii reduse, se aude, într-un procent de 25%! Un fapt care, pesemne, îi mai „sperie” pe unii dintre cei care ar fi dat degrabă fuga, în ultimii trei ani, să trateze pentru un post de tehnician sau un loc de fotbalist la Petrolul. Odată cu retragerea Veolia România din postura de partener finanțator și trecerea acesteia în cea de sponsor, ceea ce a condus la o reducere de circa patru ori a bugetului față de anul competițional trecut, o repet, va fi vorba de-acum de unul de austeritate.

De subliniat, tot pe linia numirii unui nou antrenor principal, că unul dintre cei despre care se zvonea că s-ar afla pe lista scurtă, Cristian Pustai, actual tehnician al Dunării Călărași, ar fi cerut, prin intermediul oficialilor de la echipa din play-off, să i se permită să asiste sâmbătă, 22 mai, la returul barajului de menținere/retrogradare din Liga a II-a, dintre Unirea Slobozia și Fotbal Comuna Recea. Legând această solicitare făcută conducătorilor ialomițeni de zvonurile legate de posibila instalare a lui Cristi Pustai pe banca tehnică a „lupilor”, ca și de achiziționarea de către Petrolul a unor fotbaliști de la trupa maramureșeană implicată la baraj, semnele conduceau în direcția ex-antrenorului echipei Gaz Metan, în Liga 1 și în a II-a, ca fiind alesul găzarilor. Însă, joi, 20 mai, cei de la Călărași au revenit și au cerut ca Pustai să fie șters de pe lista oficială a participanților de la meciul din prima zi a week-end-ului! S-o fi renunțat astfel, de tot, la Cristian Pustai?

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.fanatik.ro