Şapte jucători plecaţi şi doar doi nou-veniţi, la reunirea echipei SC FC Petrolul

Redactia -

După ce, la finele anului trecut renunţase la serviciile lui Radu Barbu, luat între timp de Dinamo Bucureşti, şi Nicolae Mitea, ajuns în.Egipt, însă numai pentru a-şi petrece sărbătorile în compania iubitei lui, Andreea Tonciu, iar Mircea Bornescu semnase, liber de contract, cu „U” Cluj, managerul general al SC FC Petrolul, Vivi Răchită, a anunţat astăzi, sub un… copac, la cantonamentul de la Crângu lui Bot, cu prilejul reunirii lotului, că a mai dat afară încă patru echipieri din tur: Ciprian Milea, Sorin Buşu, Marko Campar şi – surpriză – Enes Sipovic. În cazul celui din urmă, Răchită a motivat că acesta s-a eschivat să joace, în ultimul meci oficial din 2011, contra echipei de care aparţine, Oţelul Galaţi, mimând atunci o accidentare, care nu a fost depistată de către dr. Mircea Miu. În rest, cu excepţia lui Bornescu, factotumul „lupilor” a apreciat, potrivit www.fcpetrolul.ro, că trebuie să se bazeze, în viitorul apropiat, numai pe „fotbalişti care sunt legaţi 100% de echipa noastră, deoarece urmează un retur extrem de dificil”. Ciudat a fost însă că Sipovic, considerat de către suporteri, şi nu numai, drept cel mai bun apărător al Petrolului, în prima jumătate de campionat, şi – ca o paranteză – cel care provocase, în etapa de debut, eliminarea compatriotului său de la Oţelul, Bratislav Punosevac, deschizând astfel drumul spre răsturnarea scorului, nu ştia de decizia de îndepărtare a lui. Însă, internaţionalul de tineret al Bosniei-Herţegovina a declarat că asta e soarta jucătorilor împrumutaţi la alte cluburi, urmând a se supune hotărârii de-acum fostului său şef.

BassoLa prima şedinţă de pregătire din 2012 (foto sus, www.fcpetrolul.ro) au fost prezenţi la cantonamentul de la Crângu lui Bot următorii 21 de jucători: Cristian Zimmermann, Alexandru Oprea (portari); Pompiliu Stoica, Aleksandar Petrovic, Nenad Djurovic, Aleksandar Stojimirovic, Josias Basso Lisboa, Alexandru Buhuşi, Nikola Komazec, Bogdan Străuţ, Florentin Dumitru, Valentin Bărbulescu, Adrian Borza, Olivian Surugiu, Alin Buleică, Cristian Melinte, Valentin  Negru, Dănuţ Enescu, Mihai Tudor, Daniel Opriţa şi Mihai Roman II (jucători de câmp). Singurele noutăţi din afara clubului, pentru că tânărul Oprea (16 ani) face parte din centrul propriu de copii şi juniori, au fost fundaşul central brazilian Basso (22 de ani, 1,86 metri, foto jos; www.fcpetrolul.ro) şi mijlocaşul stânga Surugiu. Cel dintâi a mai jucat la Reggina, în Lega-Pro (al treilea eşalon italian), Universitatea Cluj, Slavia Sofia şi Uniao Leiria, în Portugalia, iar cel de-al doilea, un fost junior al Universităţii Craiova, simpatizat de selecţionerul Victor Piţurcă – la Gaz Metan CFR Craiova şi, ultima oară, ALRO Slatina. Vivi Răchită a anunţat însă că, săptămâna viitoare, în cantonamentul de la Predeal, vor mai veni şi alţi jucători noi, nepierzând momentul de a se plânge din nou că are buget zero pentru transferuri. Totodată, el a anunţat şi că se va întâlni, până la plecarea în Turcia, cu „oamenii potenţi financiar, care ar putea să vină alături de Petrolul”. Dar nu i-a şi numit.

Managerul general a comunicat, azi, că s-au perfectat două meciuri-test, la Side, în Antalya,  turneu care va debuta pe 27 ianuarie 2012. O adversară va fi Tatran Preşov, din Slovacia, pe 6 februarie 2012, iar alta –  FC Slovacko, din Cehia, două zile mai târziu. Pentru celellate dispute se aşteaptă confirmarea de la faţa locului. Însă primul joc amical ar putea fi programat în ţară, la coborârea din cantonamentul montan, aşa cum, de altfel, Răchită ne-a şi obişnuit de când pregăteşte echipa.