Ar fi fost buni acum, la Petrolul, Georgian Păun și Romeo Surdu? La Constanța, meci dramatic cu foști „lupi” și un arbitru prahovean

Dragos Trestioreanu -

Ar fi fost buni acum, la Petrolul, Georgian Păun și Romeo Surdu? La Constanța, meci dramatic cu foști „lupi” și un arbitru prahovean

Sâmbătă, 20 aprilie 2019, la Constanța, pe arena Gheorghe Hagi, s-a desfășurat un derbi al – să zic așa – disperării, între Farul Constanța și Aerostar Bacău, două grupări care se luptă din greu pentru supraviețuirea în Liga a II-a. Prima repriză s-a terminat cu un „coup de foudre”, capitanul oaspeților „portocalii”, Cătălin Vraciu, deschizând scorul în minutul 41 și stabilind astfel și rezultatul primei jumătăți a partidei. Imediat la reluare, antrenorul principal al dobrogenilor, Petre Grigoraș, i-a trimis pe teren pe „veteranii” Romeo Surdu și Georgian Păun, fotbaliști de soi și cu multe prezențe în primul eșalon fotbalistic național, asezonate cu goluri destule și, mai ales, frumoase marcate.

Dacă egalarea a fost reușită relativ repede, de către tânărul Tudor Moldovan (53), împrumutat de la FCSB 2, victoria Farului a fost adusă, pentru a treia oară în acest retur, de Păun, autorul unui voleu de manual, în al patrulea minut de prelungiri dictate de arbitrul câmpinean Mihai Amorăriței! Fostul petrolist din ligile a patra și a treia mai punctase decisiv în disputa de acasă contra Chindiei Târgoviște, ca și în cea din deplasare, împotriva Energeticianului, de la Petroșani.

Dacă despre Georgian Păun se știe că nu i s-a mai prelungit contractul, vara trecută, de către clubul găzarilor, el alegând astfel să onoreze oferta constănțenilor, în schimb, dorința lui Surdu de a juca, din iarnă, la Petrolul nu i s-a mai îndeplinit, conducerea „lupilor” tergiversând răspunsul oferit unui fotbalist care ar fi meritat alt tratament și care a acceptat, pe cale de consecință, să semneze cu formația păstorită de fostul internațional Ciprian Marica. Una la care se dovedește la fel de util ca și Georgian, acesta din urmă devenit, o repet, un fel de „armă secretă” a lui Grigoraș!

Stau și mă întreb, acum, în condițiile în care, indiferent de rezultatul de la Mioveni, de marți seară, ploieștenii vor fi pe locul 5, dacă  nu cumva oficialii decidenți ai „galben-albaștrilor” cu privire la alcătuirea lotului „lupilor” nu ar fi trebuit măcar să se gândească la posibila contribuție a lui Păun și Surdu la o prestație peste nivelul din acest sezon a petroliștilor. Celui dintâi cred că merita să i se fi prelungit angajamentul, iar intenției celui de-al doilea de a se îmbrăca în galben și albastru, acordată mai multă considerație!

În altă ordine de idei, în duelul dintre Farul și Aerostar au fost prezenți și câțiva foști petroliști folosiți în al treilea eșalon, Păun chiar și în al patrulea. Ei au fost portarul Raul Avram, ajuns și căpitan al Farului, după ce fusese al Daciei Unirea Brăila, în sezonul trecut, fundașul central Alexandru Ichim și mijlocașul ofensiv Alexandru Ciocâlteu, al doilea plecând la Aerostar în vara trecută, iar al treilea, în iarna lui 2019. Cu excepția lui Ichim, care nu a convins în returul ediției 2017-2018 a campionatului Ligii a III-a, Georgian Păun, Raul Avram și Alexandru Ciocâlteu ar fi meritat să fie și în prezent echipieri ai Petrolului. Aceasta-i, cel puțin, opinia mea!

Foto: Facebook Farul Constanța