Arbitrul-asistent purtător de ecuson FIFA, Cristian Nica, este noul preşedinte al Comitetului Director al CS Blejoi

Redactia -

În şedinţa Consiliului Local al comunei Blejoi, de luni, 29 aprilie 2013, s-a aprobat numirea în funcţia de preşedinte al Comitetului Director al Clubului Sportiv Blejoi a arbitrului-asistent ploieştean Cristian Nica (foto, pe holul arenei Nou Camp, din Barcelona, cu prilejul unui meci din Liga Campionilor; www.scoaladearbitri.blogspot.com), purtător al ecusonului FIFA şi unul dintre cei mai liniori ai primului eşalon din România, în ultimii mai mulţi ani. În urma renunţării la postul de conducere de la CS Blejoi a preotului Dan Toderaşcu, care a rămas membru în CD, alături de Constantin Turcea, binecunosct din lumea fotbal-tenisului, purtătorul ecusonului FIFA a preluat această funcţie după aproape patru luni de studiu al clubului.

În noua sa postură, Cristi Nica va coordona activitatea din fotbal, de la echipa din Liga A Prahova şi de la cele de copii şi juniori, precum şi modul în care se va face întreţinerea bazei sportive, dată în admistrare de către Primăria Blejoi clubului spotiv din comună. Astfel, el va răspunde de bunul mers şi al altor ramuri sportive, din vară urmând a fi inaugurată sala de sport din localitate şi readus la viaţă handbalul, care fusese trecut pe linia moartă în urma plecării, fără nicio recompensă, a celor mai bune jucătoare, achiziţionate de CSM Ploieşti şi de către un club din Târgovişte. Pe lângă sală şi terenul central de fotbal, Nica se va mai ocupa şi de un teren de antrenament, precum şi de cel de mini-fotbal, toate aflate în patrimoniul comunei şi date în administrare clubului sportiv.

Născut pe 13 august 1968, profesorul de educaţie fizică şi sport cu masterat în management de profil, Cristian Nica, are o carieră bogată în arbitraj, cu multe meciuri oficiate la nivelul primului eşalon din România, dar şi cu destule prezenţe în cupele continentale, în Champions League şi Europa League, ca şi cu invitaţii la campionate din Golf. Se numără printre arbitrii români notaţi adesea foarte bine la nivel înalt, existând astfel regretul că vârsta, 45 de ani de la vară, îl va obliga să se retragă din activitate la finele turului ediţiei 2013-2014 a Ligii I. Dar, după cum se vede, nu va rămâne departe de sport, de fotbal în special, având faţă o altă carieră, tot frumoasă, la clubul uneia dintre cele mai bogate comune din judeţul Prahova, condusă de către un edil şef gospodar şi mare iubitor de sport, Adrian Dumitru. Amintim că Nica a fost, pentru o vreme, preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova, dar – deşi era arbitrul local având cea mai bună imagine la nivel intern şi internaţional – a fost înlocuit cu Marian Deaconu (un fost tuşier fără aceeaşi anvergură), de către preşedintele instituţiei de pe strada Pilerai nr. 5, Silviu Crângaşu. Cristi Nica are planuri mari la Blejoi, pe care de-acum le poate pune în practică din funcţia pe care o ocupă, în mod oficial, de astăzi.