Arbitrul de-acum o săptămână de la meciul din Cupa României dintre Ceahlăul Piatra Neamț și Petrolul este… rezervă sâmbătă la Unirea Slobozia versus trupa „lupilor”, în campionatul L2! Bizare mai sunt căile… CCA-ului!

Dragos Trestioreanu -

Arbitrul de-acum o săptămână de la meciul din Cupa României dintre Ceahlăul Piatra Neamț și Petrolul este… rezervă sâmbătă la Unirea Slobozia versus trupa „lupilor”, în campionatul L2! Bizare mai sunt căile… CCA-ului!

Sâmbăta trecută, la Piatra Neamț, la meciul din „16”-imile Cupei României, la fotbal, dintre Ceahlăul Piatra Neamț și Petrolul Ploiești, câștigat – reamintesc – de oaspeți, cu scorul de 2-1 (0-1), Comisia Centrală de Arbitri a delegat o brigadă condusă de un cavaler al fluierului din apropierea municipiului gazdă, Andrei Baciu, din Botoșani. Cel care, la vârsta de 26 de ani, pare a mai avea destul de căpătat experiență pentru nivelul actual. După exact o săptămână, aceeași CCA îl trimite pe același Baciu la un alt meci al Petrolului, de data aceasta din campionatul Ligii a II-a, mai precis la acela de la Unirea Slobozia. Andrei, cel care la vârsta de 17 ani a avut de pătimit serios, pe teren, la un joc de eșalon inferior, va fi rezerva unui central tot de lot L2 ca și el, ieșeanul Vlad Baban. Moldovean si el, Baban vine în Ialomița de la mare distanță, ca și, mai ales, asistenții săi, colegi de eșalon secund, Marius Bălan, din Dej, și Petrică Ionuț Câmpeanu, din Cluj. Dacă arbitrul, asistenții și rezerva sunt cu toții din efectivul L2, în schimb observatorul lor este un fost central cu nume din ex-Divizia A, dar care a trebuit să treacă la margine după ce a avut unele „probleme”, pe când domicilia în Satu Mare. Acolo de unde s-a mutat, ulterior, la Brașov. Interesant este că și colegul lui Marcel Savaniu, despre acesta fiind vorba mai sus, este un fost arbitru-asistent din Alexandria,  Stan Prodan. În calitatea sa de șef al AJF Teleorman, Prodan poate avea calitatea de observator de joc, pentru care a și optat, după cum se vede, în dauna celei de observator de arbitraj.

La un meci între locul 15 (Unirea) cu 10 (Petrolul), CCA nu s-a „încurcat” să delege o brigadă de prim eșalon, deși măcar centralul și un asistent, cum a mai procedat, ar fi fost de luat în calcul. Bașca, nu a găsit nici vreo rezervă mai prin apropiere, chinuindu-l astfel pe Andrei Baciu să vină tocmai din Moldova până în Bărăgan. S-ar putea însă ca ambii arbitri, Baban și botoșăneanul, să fie monitorizați de comisie. Iar atunci, s-o fi apreciat că un meci de importanța celui de la Slobozia ar fi un bun examen atât pentru central, cât și pentru rezerva lui. Dar, cum și ce va fi vom vedea sâmbătă, 5 decembrie 2020, de la ora 12.00, în transmisia live a posturilor de televiziune DigiSport, pe primul său canal, Telekomsport și Look Sport/Plus. Reamintesc că, dacă mai vrea să aibă șanse la calificarea în play-off, după cele șase meciuri de sezon regular rămase de disputat în 2021, Petrolul trebuie obligatoriu să câștige la Slobozia! La fel, Unirea are nevoie de puncte, pentru că nu poate fi liniștită, deocamdată. Poate, cine știe?, s-o baza și pe faptul că nici Craiova lui Mititelu și nici Dunărea Călărași, primele două clasate de-acum, nu au învins-o la ea acasă, dar și alte echipe cu nume din Liga a II-a au avut destul de pătimit cu această revelație, promovată în vară. Parcă, trebuia o altă brigadă de arbitri în asemenea conjunctură, nu-i așa?

Foto: www.frf-ajf.ro și Ionuț CĂRBUREANU