Arbitrul Robert Nuțu – „condamnat la locul de muncă”?!? Asistentul Dragoș Pantilie, fără pată?!?

Dragos Trestioreanu -

Arbitrul Robert Nuțu – „condamnat la locul de muncă”?!? Asistentul Dragoș Pantilie, fără pată?!?

Săptămâna aceasta, am scris despre discuțiile vehemente iscate după arbitrajul centralului Robert Nuțu (foto, în dreapta, alături de Ionuț Neagu, în centru, și Adrian Niță, în stânga; sport-campina.blogspot.ro) și al asistentului Dragoș Pantilie, la meciul câștigat cu 2-1, pe teren propriu, de CSO Teleajenul Vălenii de Munte în dauna formației de pe locul al doilea al ierarhiei Ligii A Prahova, CS Blejoi. Am postat, atunci, declarația referitoare la arbitrajul celor doi oferită www.gazetaph.ro de către managerul sportiv al oaspeților, Paul Mâinea. Ulterior, am văzut și postarea – pe o rețea de socializare – președintelui Comitetului Director al CS Blejoi, Gheorghe Biziniche, fost arbitru-asistent de Divizia A (actuala Liga 1) și central al meciurilor unui mare turneu de copii și juniori de la Dallas, din Statele Unite ale Americii. Dar și observator FRF, într-o anumită perioadă de timp. Biziniche acuza și el arbitrajul lui Nuțu și Pantilie, ambii oficiali ai Blejoiului vorbind public despre vicierea rezultatului partidei de la Vălenii de Munte! Cum și Mâinea a fost arbitru, este greu de crezut că amândoi ar fi făcut acuzații de dragul acuzațiilor. Sau că ar fi vrut să se acopere în cazul eșecului, dând vina pe arbitraj. Cum și observatorul jocului a fost tot un ex-arbitru, Ion Andreoiu, am așteptat cu maximă curiozitate ce note le-au fost date lui Robert Nuțu și Dragoș Pantilie și, în funcție de ele, ce decizie a luat Comisia Județeană de Arbitri „Emil Vlaiculescu”. Cum aceasta nu le face niciodată public, la adăpostul legilor internaționale, nu am putut decât să de deduc, logic, ce-a scris în raportul său observatorul meciului.

Astfel, deoarece Nuțu a primit nu mai puțin de trei delegări în acest week-end, una la Superliga B – CS Brazi-Rapid Mizil – și două la Liga B, în serii diferite, AS Potigrafu-CS Brazi 2 („TERITORIU”) și Unirea Lacu Turcului-CS Mănești Băltița („SUD”),  prima – sâmbătă, 22 aprilie, ora 17.00, iar celelalte, a doua zi, de la 11.00, respectiv 13.30, iar Pantilie va oficia, sâmbătă, de la 17.00, la tușa unu, tot într-un joc din Superliga B, Real Rio Cocoșeșeti – Carpați Mefin Sinaia, cu observator… Ion Andreoiu, este clar că au primit amândoi note care să nu-i fi trimis „la comisie”! Acum, fie cei doi au arbitrat de notă mare și nu au știut ce spun – sau nu s-or pricepe – conducătorii de la CS Blejoi, ori altfel s-a văzut meciul de la Văleni din… scaunul de observator! Trei foști arbitri, dar păreri diferite!!! Mai rar așa ceva! Cel puțin, delegarea lui Robert Nuțu la atâtea confruntări – stau să mă întreb cum poate conduce două meciuri într-un interval atât de scurt timp!?! – nu pare deloc o… „condamnare la locul de muncă”. Mai degrabă că, dacă arbitrezi „cum trebuie”, sigur vei avea parte de… mai multe delegări și, y compris, baremuri! Nuțu a fost fondatorul sindicatului arbitrilor de fotbal din România, la președinția căruia a renunțat, la un moment dat, în favoarea celebrului Alexandru Tudor, ulterior despre acest organism, altfel foarte activ inițial, nemaiauzindu-se nimic! Sindicalistul de-atunci a început arbitrajul în calitate de central, apoi a fost trecut la linie, postură din care a promovat în lotul celui de-al treilea eșalon național, din care a fost retrogradat, revenind „la județ”. Întâi, tot ca tușier, iar apoi a redevenit central! Mai trebuie subliniat și că un alt asistent a cărui prestație de la duelul destul de recent dintre AFC Bănești-Urleta și CS Blejoi i-a nemulțumit pe oaspeți, Bogdan Mociorniță, a fost „cadorisit”, acum, cu o delegare la Cocorăștii Colț, acolo unde va fi duminică, de la 11.00, unul dintre asistenții lui Mădălin Marinescu la partida Petrolului ’52 cu Unirea. Dar, nu numai atât, Mociorniță își „face mâna” și la un joc din Superliga B, cel dintre Avântul Tomșani și Voința Ciorani. Curat… murdar!

În altă ordine de idei, după ce-au fost foarte vocali ulterior meciului de la Vălenii de Munte, cei de la Blejoi erau să se trezească sâmbătă, 22 aprilie, la meciul cel mai important al etapei a XXIII-a, cel cu CSO Plopeni, de acasă, adică locul 2 contra locul 4, cu doi arbitri-asistenți debutanți!!! Care urmau să-l ajute pe centralul din al treilea eșalon național, Alin Gheorghe! Adică, unul care le-a mai nemulțumit, sezoanele trecute, pe gazdele de sâmbătă! Până la urmă, a rămas doar Valentin Dediu în brigadă, Andrei Oprea, ginerele lui Adrian Teodorescu, un bine cunoscut om de fotbal, fiind mutat la jocul dintre Petrolul Băicoi și Avântul Măneciu. Astfel, Oprea a fost substituit de ceva mai experimentatul Alexandru Chivu. De subliniat că Valentin Dediu și Andrei Oprea sunt, repet, debutanți la un meci de Liga A, după examenul susținut pe 8 aprilie 2017 – postează siteul oficial al CJA Prahova – primind notele cele mai mici dintre cei admiși: 7,28, respectiv 7,53! Probabil că mintea cea de pe urmă a funcționat, responsabilul cu delegările poate zicându-și că ar fi fost prea de tot o astfel de brigadă, în vreme ce, simplu exemplu, la un meci între liderul Ligii A și „lanterna roșie”, din aceeași etapă a XXIII-a, a trimis tot un central de Liga 3, dar și doi tușieri care, deși tineri, au meciuri mai multe bifate până acum!