Are clauză noul petrolist Robert Moldoveanu de titularizare non-stop? Prinderea lotului pentru EURO ar fi motivul?

Dragos Trestioreanu -

Are clauză noul petrolist Robert Moldoveanu de titularizare non-stop? Prinderea lotului pentru EURO ar fi motivul?

A început să circule nu de multă vreme, dar s-a intensificat în ultimul timp, zvonul potrivit căruia unui fotbalist al Petrolului, înregimentat în pauza competițională de iarnă, i s-ar fi trecut în actualul său contract cu clubul găzarilor o clauză prin care s-ar impune titularizarea lui la toate meciurile la care este, firesc, apt din punct de vedere fizic! Dacă așa ar fi, atunci chiar că jucătorul în cauză – sau, cine știe?, agentul lui – a „jucat” tare de tot și i-a ieșit.

Deoarece a făcut parte până acum din lotul echipei naționale „U 21” calificată la turneul final al Campionatului European din Italia și Malta – competiție care va avea loc în primul semestru al acestui an – ca a treia variantă de vârf împins, după George Pușcaș (US Palermo, Serie B, liga secundă din Italia) și Adrian Tabarcea Petre (Esbjerg fB, Superligen, prima ligă din Danemarca), mai noul „lup” Robert Moldoveanu (foto, la titlu, primul din stânga, alături de alți trei detașați „U 21” la Petrolul) – căci despre el e vorba – își dorește, fără discuție, să ajungă și la turneul final al CE. Dar, pentru a fi ales din nou de către selecționerul Mirel Rădoi, atacantul „U 21” al Petrolului trebuie să demonstreze pe teren că merită să facă parte dintre tricolorii aflați, cum se mai spune, în „antecamera” primei reprezentative. Evident că, motivat de obiectivul echipei la care a fost împrumutat de Dinamo București până la finele sezonului în curs, Robert nu ar avea nevoie chiar de astfel de „impuneri”, trecute negru pe alb, în angajamentul său cu trupa ploieșteană.

Cum agentul lui este însă unul uns cu toate alifiile și care va avea numai de câștigat de prezența la EURO 2019, la categoria „U 21” (fostul Campionat European de Tineret), a „câinelui” devenit, pentru o scurtă perioadă”lup”, atunci chiar că nu ar fi chiar o fantasmagorie clauza menționată mai sus. Între alți beneficiari ar fi și clubul din „Groapă”, prin creșterea cotei și tânărul fotbalist însuși. Cât despre Petrolul, acest club ar putea profita numai de presupusa viitoare formă foarte bună a lui Robert!

Revenit, mai discret ca în trecut, totuși, la treabă, după ce a suportat rigorile din „Dosarul Transferurilor”, impresarul lui Robert Moldoveanu este posibil să fi forțat o astfel de impunere. Doar e… Giovanni Becali (foto sus, în text), ce să mai vorbim! Deși caz rar în lumea fotbalului, s-ar putea ca această clauză să îi fie totuși, o repet, benefică Petrolului. Asta deoarece este de anticipat că Moldoveanu – de altfel remarcat în meciurile amicale de până acum, fiind și principalul marcator din cantonamentul de la Lara, golul victorios din poarta ucranienilor de la FC Desna Chernihiv meritând chiar să facă înconjurul globului! – va face tot posibilul să evolueze la nivelul maxim al posibilităților actuale ale sale, nu numai pentru a fi prezent la EURO, ci și pentru a-și adăuga la CV și o promovare. Cu Petrolul, mai precis. De urmărit dacă așa o să se și întâmple…

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.romanialibera.ro