Arena Ilie Oană, pregătită la superlativ pentru ultimul meci de acasă al României din Liga Națiunilor, la fotbal

Dragos Trestioreanu -

Arena Ilie Oană, pregătită la superlativ pentru ultimul meci de acasă al României din Liga Națiunilor, la fotbal

Dacă pentru primul meci oficial – din cadrul nou-înființatei Ligi a Națiunilor – al echipe naționale de seniori a României, FRF a ales drept gazdă a tricolorilor și a primei reprezentative a Muntenegrului arena Ilie Oană, la ultimul s-a mers pe exact aceeași linie, Cristi Săpunaru și coechipierii săi revenind astă-seară, de la ora 21.45, la Ploiești. Adică, pe același stadion, pe care vor combate și cu Lituania. Ghinion însă, deși nu s-a știut la momentul alegerii locului de disputare pentru primul și ultimul joc al României din grupa Ligii Națiunilor, nici cel dintâi nu a fost cu spectatori, nici cel de astăzi nu va fi! Iar asta din cauza deciziilor UEFA, în urma unor derapaje mai vechi sau mai noi ale unor suporteri cu sânge dând în clocot.! Cu toate acestea, reprezentanții CSM Ploiești și-au făcut foarte bine treaba, oferind din nou o arenă pusă la punct și… gata să primească spectatori! Chiar dacă nu vor fi!

Pentru ca ambele combatante – vor beneficia pe viitor și Petrolul, și adversarele acesteia, dar și mâine, naționala Artiștilor și Generația de Aur, la partida lor care va debuta la ora 15.00, mutată de pe „Arena Națională” – să nu se mai înghesuie la intrarea pe teren, dinspre holul de la vestiare, a fost refăcut cadrul metalic. Mai precis, în sensul lățirii sale, dar creîndu-se și condiții ca două uși să poată fi deschise larg, spre noul tunel.

S-a mai lucrat intens și la nivelul gazonului, acum arătând ca un veritabil covor verde, peste tot, deși a… nins noaptea trecută! În urma pornirii instalației de încălzire, spațiul de joc va fi la superlativ. Așa cum au fost și toate celelalte intervenții făcute și la nivelul tribunelor. După cum se poate vedea în fotografia de la titlu, deși mai sunt puțin sub trei ore până la primul fluier al celei din urmă partide de acasă din Liga Națiunilor a României, cu Lituania, pregătirile sunt deja în toi.

Altfel, pentru că a fost amendată serios la un meci anterior, firma de protecție și pază care are contract cu FRF dovedește o strictețe maximă, ieri neintrând nici… musca în stadion, dacă nu era de acord șeful dispozitivului! Mai bine ar fi luat măsuri să nu se întâmple ceea ce a cauzat suspendarea de după meciul cu Serbia, de pe „Arena Națională”!

La acest meci, în afară delegațiile celor două echipe naționale, de organizatorii locali ai partidei, de staff-ul federal, de observatori, de arbitri, în arena Ilie Oană va mai fi prezent și un număr fix de jurnaliști la masa presei, comentatorii TV și fotoreporterii de la diversele instituții media. Aflați la fața locului, vom încerca să vă aducem la cunoștință nu numai datele statistice ale disputei oficiale, ci și alte informații din culise!

Deci, nu uitați, astăzi, de la ora 21.45, pe „Pro TV”, aveți România – Lituania, în penultima etapă a grupelor Ligii Națiunilor, la fotbal, fostul antrenor principal al Petrolului și actual selecționer Cosmin Contra urmând a începe cu următorul „11”: Tătărușanu – Manea, Moți, Săpunaru, Bancu – Cicâldău, Anton – Maxim, Stanciu, Chipciu – Țucudean, iar omologul său baltic, Edgaras Jankauskas, astfel: Setkus – Baravykas, A. Jankauskas, Kilmavicius, Slavickas – Novikovas, Vorobjovas, Zulpa, Silvka, Cernych – Sernas. De amintit că titularul Slavickas a jucat în campionatul Ligii 1, la Ceahlăul Piatra Neamț, între 1 februarie 2014 și 18 iulie 2015, iar rezerva Nerijus Valskis, la CSU Craiova (15 ianuarie 2014 – 12 februarie 2015). În aceeași grupă, Serbia a câștigat acasă cu scorul de 2-1, în dauna Muntenegrului.

Foto: Facebook