Arestat după ce a tâlhărit şase femei!

Redactia -

La data de 22.07.2013, Poliția Municipiului Ploiești a organizat o acțiune în zona centrală și de Nord a municipiului, în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor de tâlhărie comise, cu precădere, prin smulgerea de obiecte.

La acțiune au participat efective din cadrul Biroului de Investigații Criminale și a celor patru secții de poliție din cadrul Poliției municipale.Astfel, în jurul orelor 11.30, în zona Parcului ”Mihai Viteazul” a fost identificat un tânăr în vârstă de 23 ani, din orașul Urlați, ale cărui semnalmente corespundeau cu cele ale unei persoane suspectate de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie prin acest mod de operare.

Suspectul a fost condus la sediul Poliției pentru cercetări, în urma probatoriului administrat în sarcina acestuia fiind reținută, până în prezent, comiterea a șase infracțiuni de tâlhărie comise în perioada 5-21.07.2013 în zona centrală și de Nord a municipiului Ploiești.

Tânărul este suspectat că prin smulgere a deposedat șase femei de bijuteriile pe care acestea le purtau la gât: lănțișoare și pandantive din aur, bijuterii pe care le-a valorificat la diferite case de amanet din Ploiești.

Prejudiciul creat de el prin comiterea faptelor este de peste 3.500 de lei, în prezent fiind efectuate demersuri de recuperare a acestuia.

Suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie în formă continuată.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale a suspectului și recuperării prejudiciului creat prin comiterea faptelor.

 

 

FII PRUDENTĂ! POŢI PREVENI TÂLHĂRIA

 

Pentru a reduce riscul ca tu să devii o victimă a tâlhăriei, Poliţia Română îţi recomandă câteva măsuri de siguranţă:

 

  • Ai grijă la ce se întâmplă în jurul tău atunci când eşti pe stradă. Nu te lăsa distrasă de citirea presei sau accesatul internetului şi evită să foloseşti telefonul mobil pe stradă. Neatenţia ta poate atrage interesul infractorilor.
  • Pe stradă, păstrează-ţi poşeta pe umăr, lipită de corp şi protejată cu braţul.
  • Când mergi pe trotuar în apropierea carosabilului, tine-ţi geanta pe umărul opus străzii, pentru a evita smulgerea ei de către biciclişti sau motociclişti.
  • Fii prudentă cu persoanele care te abordează sub diverse pretexte sau vor să-ţi distragă atenţia. Păstrează întotdeauna o distanţă care să-ţi ofere siguranţă, în caz că acestea vor încerca să-ţi smulgă bijuteriile sau telefonul.
  • Când ţi se pare că cineva te urmăreşte, verifică acest lucru traversând strada. Dacă individul respectiv alege aceeaşi rută, îndreaptă-te spre o zonă aglomerată sau intră într-un magazin. Cere sprijinul poliţiei.
  • Evită să mergi la ore târzii prin parcuri, locuri izolate sau întunecoase. Dacă locuieşti la periferie şi mergi pe stradă după lăsarea întunericului, stabileşte să fii însoţită de mai multe persoane sau de cineva care te poate proteja şi alegeţi, pe cât posibil, străzi iluminate.
  • Nu cumpăra produse cu o provenienţă dubioasă, pentru a nu încuraja infractorii să-şi continue activitatea ilegală.