FC Petrolul a început „în forță” pregătirile din 2022: l-a readus acasă pe Mihai Velisar și a renunțat la Armando Vajushi! Dacă nu se va transfera un număr 10, din nou un lot fără vreun fotbalist tehnic de… Liga 1!

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul a început „în forță” pregătirile din 2022: l-a readus acasă pe Mihai Velisar și a renunțat la Armando Vajushi! Dacă nu se va transfera un număr 10, din nou un lot fără vreun fotbalist tehnic de… Liga 1!

Anunțat pe la începutul anului, de către președintele executiv Costel Lazăr, ca unul dintre fotbaliștii care urmau să fie chemați la club să i se propună diminuarea salariului până la finele sezonului, unul recuperabil numai în caz de promovare, fostul internațional albanez Armando Vajushi a postat, astăzi, 10 ianaurie 2022, pe Instagram fotografia care ilustrează această știre, o poză cu un text sugestiv. În traducere din limba engleză: „Îmi veți lipsi, băieți”! Semn că negocierile s-au încheiat fără a se ajunge la acordul dorit de către conducerea clubului găzarilor, diminuarea salariului.

Odată cu renunțarea la serviciile lui Vajushi, un fotbalist cu o tehnică cu mult peste nivelul eșalonului secund, FC Petrolul nu va mai avea în lot un altul care să fie capabil să scoată din joc – așa cum sună jargonul specific – un adversar. Armando are din plin această calitate, căreia i se adăuga și execuția fazelor fixe, inclusiv a loviturilor de la „11 metri”. Dar, Petrolul nu a renunțat astfel numai la singurul jucător, repet, cu adevărat tehnic din echipă – să fiu iertat de către de-acum foștii săi cooechipieri, dar nu pot escamota realitatea! -, ci și la un lider în teren, alături de Eugeniu Cebotaru. Cine a vrut să renunțe ușor la Armando Vajushi se cam știe și poate fi întrebat, la final de sezon, dacă a… meritat!

În schimb, aducându-l pe Mihai Velisar, care a semnat astăzi un contract întins pe trei ani și jumătate, așa cum www.gazetaph.ro a postat acum câteva zile, în premieră, FC Petrolul și-a securizat întreaga bandă stângă, fostul junior al găzarilor putând juca și fundaș, și mijlocaș, pe aceeași parte. Altfel, deocamdată, Dragoș Gheorghe – un alt jucător de bandă stângă, căpitan al Astrei – și-a urmărit, azi, din tribună posibilii viitori coechipieri, asta fiindcă tratativele aflate în derulare nu s-au încheiat, încă..

Foto: Instagram și Ionuț CĂRBUREANU