Dată afară de Nae Constantin, o fostă vedetă a „lupilor”, Armando Vajushi, are căutare la Liga 2, dar și la cel dintâi eșalon! O contracandidată la promovare și o echipă cu unul dintre căpitani ex-găzar se bat pe albanez!

Dragos Trestioreanu -

Dată afară de Nae Constantin, o fostă vedetă a „lupilor”, Armando Vajushi, are căutare la Liga 2, dar și la cel dintâi eșalon! O contracandidată la promovare și o echipă cu unul dintre căpitani ex-găzar se bat pe albanez!

Joi, 20 ianuarie 2022, singurul site dedicat exclusiv eșaloanelor inferioare ale fotbalului autohton, www.liga2.prosport.ro, a anunțat că – pusă pe liber de la FC Petrolul Ploiești, odată cu reluarea pregătirilor, de către antrenorul principal Nicolae Constantin – o fostă vedetă a clubului găzarilor, albanezul Armando Vajushi, este acum la mare căutare în sportul rege din România. Astfel, fostul internațional, în al cărui CV figurează echipe cunoscute din Italia și Bulgaria, ar fi vizat de un transfer la o contracandidată la promovare a „galben-albaștrilor”, Universitatea Cluj. O formație clasată în prezent pe locul al treilea, la nouă puncte în urma liderului ploieștean. Dar, nu numai ardelenii ar fi pe urmele lui Vajushi, ci și o grupare din Liga 1, FC Argeș Pitești, al cărei al doilea căpitan este un alt fost petrolist – paraguayanul David Derlis Mezza Colli.

Reamintesc că, recunoscându-și franc implicarea directă în despărțirea de Armando Vajushi, șeful staff-ului tehnic al Petrolului și-a motivat opțiunea, oficial, prin absențele repetate, în urma accidentărilor dese, ale mijlocașului de bandă stângă. Drept urmare, albanezul ar fi afectat bunul mers al echipei pe care o pregătește și a optat pentru o despărțire amiabilă. Neoficial, Nae Constantin este genul de antrenor care nu-și dorește ca trupa lui să depindă de un singur jucător, ci grupul să predomine. Iar cum rezultatele de până acum au stat de partea domniei sale, până la o eventuală probă contrarie, nedorită, bineînțeles, decizia dură a lui are acoperire. Cel puțin, repet, până în acest moment, când nu au început nici meciurile amicale, primul fiind programat peste două zile, de la ora 12.00, pe terenul cu iarbă sintetică de la Liceul de Petrol, din Câmpina. Este vorba despre un joc-test în compania Astrei Giurgiu, o grupare care este pregătită mai de curând de către unul dintre câștigătorii Cupei României din anul 1995, ex-petrolistul Marcel Abăluță. La Câmpina, pe aceeași suprafață de joc, „lupii” au făcut deja câteva antrenamente, fiind acomodați cu terenul.

Foto: www.fcpetrolul.ro