„Arta” de a împrumuta un jucător la echipa de la care abia l-ai… luat cu împrumut! Sau a-l și detașa pe altul adus de curând. Unde se întâmplă așa? La Petrolul!

Dragos Trestioreanu -

„Arta” de a împrumuta un jucător la echipa de la care abia l-ai… luat cu împrumut! Sau a-l și detașa pe altul adus de curând. Unde se întâmplă așa? La Petrolul!

Luni, 3 septembrie 2018, pe www.fcpetrolul.ro s-a anunțat, oficial, că trei dintre jucătorii incluși în categoria  „U 21” a lotului „lupilor”, Alexandru Nica, Andrei Rus și Cosmin Lambru, au fost împrumutați pentru o perioadă de un an la alte echipe, pentru a juca mai mult. Așa cum se spune în astfel de cazuri. Dar, nota bene, cu drept de a fi rechemați la iarnă, dacă așa va considera necesar clubul care îi are sub contract pentru acest sezon sau pentru mai multe, adică Petrolul Ploiești.

Dacă despre Lambru am scris în detaliu săpătămâna trecută, luni s-a aflat și despre Nica și Rus că pleacă. Ultimii doi au fost direcționați spre viitoare… adversare în Liga a II-a, unul la Geto-Dacica București, altul – la Academia Clinceni. În vreme ce Cosmin și-a dorit în mod expres să fie lăsat să revină unde s-a simțit cel mai bine pînă acum, CS Blejoi, campioana județeană en-titre, al cărei golgheter a fost în ediția 2016-2017 a Ligii A Prahova, ceilalți doi de-acum foști coechipieri merg la trupe de eșalon secund național.

Ciudat este că s-a renunțat cu acest prilej la doi tineri care urmau să se concureze pe același post – cel de vârf de atac, Cosmin Lambru și Alexandru Nica. Mai mult, sau poate la fel de bizar, adus cu un feedback bun de la CS Balotești, Nica a fost acum împrumutat tocmai la echipa de la care fusese detașat la Petrolul, în vară! Cum sună „s-a împrumutat împrumutatul la echipa de la care a fost împrumutat”? Ca naiba, nu-i așa?  Da, acesta este adevărul, atacantul fusese detașat la echipa fanion din Ploiești de la Geto-Dacica, după ce mai fusese trimis sub aceeași formă, în ultimele două sezoane, la mai sus-amintita CS Balotești. Să fi fost vorba despre o neadaptare ori despre un scouting deloc exhaustiv? A-l trimite „ramburs” pe Alexandru-Florin Nica, pe numele și prenumele complet din CI, pare a se justifica mai mult prin a doua variantă!

Nici detașarea lui Andrei Rus la Academia Clinceni, a treia echipă finanțată de… Gigi Becali, nu-i prea normală. Dar, să zicem că, dacă o fi vrut impresarul lui așa ceva, clubul găzarilor s-a conformat. Mai ales că discuțiile între Petrolul și FCSB au mai existat anul acesta și despre alțti tineri, iar „agentul comun” a acceptat, acum, vezi același site mai sus-menționat, ca unul dintre tinerii fotbaliști pe care îi reprezintă, Mario Bratu, să semneze un contract de profesionist cu trupa „galben-albaștrilor”. Prin trimiterea lui Alex la Daco-Getica și a lui Andrei la Clinceni există eventualitatea ca atât primul, cât și al doilea să fie adversarii Petrolului, cu actualele lor formații, deoarece nu cred că li s-o fi pus clauză restrictivă în contract pentru partidele directe. O fi întărit astfel Petrolul două viitoare adversare? Vom vedea la momentul potrivit. Deși mai degrabă la ce-au arătat cei doi, până acum! De-acum, clubul găzarilor se va mai putea lăuda doar cu un singur jucător din lotul mare selecționat la echipa națională de juniori „U 19”, Valentin Țicu. Cu Andrei Rus o va face, până la iarnă sau în vara viitoare, Academia Clinceni! Tot mai încurcate sunt… deciziile de la FC Petrolul! Oare, când s-or mai descâlci?

Foto: www.fcpetrolul.ro