Asesoft a dat lovitura: un grec aureolat în Euroligă și un sârb fost mare speranță vin la Ploiești!

Redactia -

Asesoft a dat lovitura: un grec aureolat în Euroligă și un sârb fost mare speranță vin la Ploiești!

După ce a semnat pe un sezon cu o extremă de forță din Serbia, fostă mare speranță a acestei țări și vedetă a echipelor naționale de tineret, apoi și un senior apreciat în diverse campionate, acasă și în străinătate, Dragan Labovic (foto jos; www.hotsports.rs ), regina sportului rege jucat la panou în România, CSU Asesoft Ploiești, a dat încă o lovitură, chiar și mai grozavă. Astfel, pentru prima oară în istoria sa cu puțin peste un deceniu, câștigătoarea ultimei ediții a întrecerilor Ligii Naționale de Baschet Masculin aduce un jucător grec, cu un CV impresionant, în palmaresul acestuia figurând trofeul Euroligii – cea mai importantă competiție continentală la nivel de cluburi -, cu Olympiacos Pireu, în anul 2012. Este vorba despre un baschetbalist de pe poziția 3, Michalis Pelekanos (foto sus; www.totalbaschet.ro ), liderul formației Aris Salonic în ultimele două sezoane. Se poate spune astfel că, după campania de zile mari din vara trecută, oficialii de la CSU Asesoft s-au întrecut deja pe ei înșiși, chiar și numai prin aducerea lui Pelekanos și Labovic, cel dintâi semnând un contract tot pentru un sezon.

Jucător cu vastă experiență, la 33 de ani, Michalis Pelekanos a evoluat până acum la echipe cu nume mari din Europa, precum deja-amintita Olympiacos și Real Madrid, el mai apărând și culorile altor cluburi din țara sa – Peristeri, AEK Atena, Maroussi și, reamintim, Aris Salonic. A fost remarcat drept un foarte bun apărător și, totodată, un shooter inspirat, aruncarea de la distanță fiind o adevărată specialitate a sa. Înalt de 1,97 metri și cu o greutate de fix 100 kg, Pelekanos a refuzat acum o ofertă de a evolua din nou în Euroligă, în favoarea unui rol consistent în tabăra unei formații de EuroCup – Asesoft Ploiești. Fiind bine cunoscut nivelul baschetului jucat în Grecia, țară cu trupe competitive, campionat puternic și multe trofee europene adjudecate, la nivel de cluburi și echipe naționale, Michalis Pelekanos va fi cu siguranță un veritabil câștig în viitoarele întreceri din grupele celei de-a doua competiții ca importanță de pe continent. În 2007, grecul a evoluat cu echipa națională elenă la Campionatul European, iar un an mai târziu a făcut parte din prima reprezentativă la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Mai tânăr cu șase ani decât Pelekanos, masivul sârb Dragan Labovic (2,07 metri și 115 kg) a fost combatant în mai multe campionate tari de pe continentul nostru, precum cele ale țării sale de baștină, Greciei, Germaniei, Rusiei, Poloniei și Turciei, dar a avut și o prezență în exoticele întreceri din Liban. Interesant este că, în Rusia, Labovic a fost echipier al două dintre fostele adversare ale Asesoftului în cupele europene, Enisey Krasnoyarsk și Krasnye Krylia Samara, trecând și pe la Nijni Novgorod. A fost campion european în 2003 și 2005, cu echipele Dragan_Labovic_hotsport.rsnaționale ale Serbiei „U 16”, respectiv „U 18”, la ultima fiind desemnat MVP-ul întrecerilor! A făcut parte dintr-o generație care nu a pierdut nici măcar un meci oficial – la nivel de juniori și tineret. În sezonul 2013-2014, Dragan Labovic a bifat prezențe în efectivele a trei echipe din campionate diferite: AZS Koszalin (Polonia), Aliaga Petkim (Turcia) și Al Riyadi Club (Liban). A debutat în baschet la echipa sârbă FMP Zeleznik, ex-parteneră de meciuri-test pentru CSU Asesoft în turneele de pregătire de vară din țara vecină de la sud-vest. Labovic fusese selecționat, în urmă cu două sezoane, la prima reprezentativă a Serbiei, dar ulterior selecționerul Dușan Ivkovic a renunțat la serviciile lui, pe motiv de… greutate, tehnicianul declarând malițios că o fi fost posibil ca, după ce a devenit tată, actualul baschetbalist al Asesoftului să fi celebrat un pic mai mult!

Chira dacă, în această vară, i-a pierdut pe Vladimir Tica și Ante Krapic, ca și pe Filip Adamovic și Adrian Guțoaia, formația ploieșteană a plusat prin prelungirea angajamentelor lui Gerald Raymond Lee jr. și Jermaine Jonte Flowers, ca și prin cel al lui Szijarto Levente. Iar Alhaji Mohammed și Bojan Popovic sunt, și ei, aproape de a-și pune apostilele pe noi contracte cu echipa campioană a României, viitoare participantă, grație unui wild card, la EuroCup. Prin transferul lui Michalis Pelekanos și al lui Dragan Labovic, trupa „alb-albaștrilor” devine mai puternică decât cea din sezonul precedent. Dar, vor mai urma, probabil, și alte achiziții, vara fiind lungă, iar reluarea pregătirilor este programată în prima jumătate a lunii viitoare.