Asesoftul continuă drumul spre titlul 10. Adamovic a închis meciul cu un coș reușit de la un metru de linia de fund a terenului propriu!!!

Redactia -

Asesoftul continuă drumul spre titlul 10. Adamovic a închis meciul cu un coș reușit de la un metru de linia de fund a terenului propriu!!!

După ce a mers, la Cluj, cu scorul de 1-1, la generalul… parțial de după disputele din sala Olimpia, din Ploiești, campioana en-titre a baschetului masculin autohton, CSU Asesoft, a trăit periculos în Ardeal, eșecul din meciul al treilea, 74-75, făcându-i pe cei de la U-Mobitelco BT să viseze la finala LNBM. Abordând pe… sârmă și finalul celei de-a patra  partide din semifinale, oaspeții au strâns însă rândurile și, aproape de finiș, au dovedit ce poate o echipă mare. Mai precis, să se impună în fața unei asistențe ostile, gata sa sărbătorească deja revenirea în ultimul act al competiției a favoriților. După ce le trecuse glonțul pe la ureche, ploieștenii au împins în decisiv confruntarea, grație unui 87-85… nerecomandabil cardiacilor. Acasă din nou, de data aceasta cu „Olimpia” aproape plină – mintea de pe urmă a funcționat, intrarea în incintă fiind lăsată iar liberă! -, Asesoftul nu a mai greșit ca în primul meci, așa că „shooter”-ii clujenilor nu au mai întors plasa, din toate pozițiile, când au vrut, cum se întâmplase la debutul în acest penultim act al LNBM. Conducând mereu pe tabelă, și la 13 lungimi, jucătorii lui Vladimir Arnautovic nu au părut prea impresionați nici când adversarii ajunseseră la o distanță de doar 3 puncte și au câștigat, finalmente, cu scorul de 77-68 (24-15; 13-17; 14-16; 26-20). Cu o evoluție impresionantă, incredibilă după accidentarea gravă din toamna trecută, Jermaine Jonte Flowers (foto jos, la minge; Mirela OPREA) a fost MVP-ul ultimei dispute, rămânând în urmă doar regretul că nu l-a putut avea… alături pe compatriotul aflat, din vara precedentă, de partea cealaltă a terenului – Darius Hargrove, din nou cel mai bun baschetbalist al „alb-negrilor”. În prim-plan a mai fost și un alt american la origini, mutat cu totul în Finlanda, Gerald Raymond Lee jr. (foto mijloc, aruncând la coș; Mirela OPREA), încp odată armă letală sub panoul advers. La spectacol a Lee_jr.jpg_selectatacontribuit și Alhaji Mohammed, care însă l-a lăsat să fie, acum, „prima vioară” pe Flowers. Astfel, „veteranul” căpitan Cătălin Burlacu, ambițios și luptător ca la prima tinerețe, își va conduce echipa în ultimul act, contra echipei CSM Oradea, beneficiara unor zile bune în plus de odihnă, după ce a câștigat cu 3-0, în dauna formației BC Mureș Târgu Mureș. Însă, cum se mai spune, cea mai bună relaxare este… meciul! Sâmbătă, 31 mai 2014, ora 20.15, și duminică, 1 iunie, de la 18.00, de fiecare dată în direct pe „DigiSport”, ploieștenii iubitori ai sportului jucat la panou sunt invitați și, în aceeași sală Olimpia, la primele dueluri din finala mare a play-off-ului LNBM, următoarele două – dacă va fi cazul de atâtea – urmând a se muta la „Antonio Alexe”, sâmbătă, 7 iunie, și duminică, 8 iunie. Iar dacă va mai fi cazul, se va juca, având trofeul pe masă, în sala din Parcul Tineretului, joi, 12 iunie.

Flowers.jpg_selectataPentru finaliști au punctat: Filip Adamovic (9; 1×3), Jermaine Jonte Flowers (21; 4×3), Cătălin Burlacu (4), Alhaji Mohammed (8), Gerald Raymond Lee jr. (20), Ante Krapic (8), Bojan Popovic (3) și Adrian Guțoaia (4; 1×3). Nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor Szijarto Levente, Vlad Negoițescu, Vlad Dumitrescu și Adrian Movileanu rămânând tot meciul pe bancă. Din echipa pregătită de Dorin Pintea au bifat coșuri următorii jucători: Milan Medvedj (2), Ivan Kuburovic (8), Cătălin Baciu (2), Mihai Silvășan (11; 1×3), Boris Lalovic (14; 2×3), Darius Hargrove (20; 1×3) și Branko Cuic (11; 1×3).  Meciul a fost arbitrat de Marius Ciulin (Constanța), Laurențiu Grigoraș (Buzău) și Alexandru Olaru (București), supervizați de către comisarul FIBA, Eugen Poenaru, tot din capitala țării. De subliniat că, la scorul de 74-68, după ce Silvășan transformase cele două aruncări libere de care au beneficiat oaspeții, rămânând doar 2 secunde de disputat, Adamovic (foto sus, atacând panoul advers; Mirela OPREA) a aruncat mingea de la 1 metru de linia de fund a terenului porpriu, obiectul de joc picând în coșul opus, pentru o „treiță” ce va rămâne multă vreme pe genericul partidelor de baschet viitoare ale postului de televiziune DigiSport, deținătorul drepturilor de transmisie exclusive din LNBM!!!