Asesoftul continuă să se bată pentru primul loc al sezonului regulat. Victorie și la Pitești, în dauna unei echipe de top

Redactia -

Asesoftul continuă să se bată pentru primul loc al sezonului regulat. Victorie și la Pitești, în dauna unei echipe de top

Da, se reconfirmă că există viață și după ce Sebastian Ghiță și-a anunțat retragerea în ceea ce privește finațarea campioanei baschetului masculin autohton, CSU Asesoft Ploiești! Nume ce trebuie păstrat, potrivit regulamentului9 FRB, până la finele ediției 2014-2015. Ulterior renunțării lui Ghiță, cu el de față, în sala Olimpia, Cătălin Burlacu (foto, cu nr. 10, aruncând la coș, din afara semicercului, cu Stevan Miloșevic in față; www.digisport.ro) și coechipierii lui s-au impus de justețe în fața echipei SCM Craiova, chiar și în absența îndoliatului Vladimir Arnautovic, substituit însă cu succes de colaboratorul și, totodată, compatriotul său, Sașa Ocokoljic. Tot fostului fundaș de legendă pentru ploieșteni i-a revenit sarcina de a-i conduce pe „alb-albaștri” în ceea ce se anunța a fi o deplasare dificilă, cea de la Pitești, acolo unde ploieștenii erau așteptați de trupa lui Hristu Șapera, BCMU. Dado Arnautovic și-a prelungit șederea în Serbia, efectuând câteva analize medicale, și urmează a reveni săptămâna viitoare la Ploiești, nefiind vorba despre vreo problemă serioasă.

În sala sporturilor din Trivale, oaspeții au pornit ca din pușcă, iar Jermaine Jonte Flowers și Marius Runkauskas păreau să se fi antrenat mult timp acolo, nimerind coșul, de la mare distanță, ori de câte ori au încercat, în primul sfert. Sub panoul advers, Ivan Zigeranovic a fost suveran, iar Bojidar Avramov – care și-a făcut un frumos cadou la aniversarea a 25 de ani de viață! – le-a ținut, și el, isonul cu brio. Folosit destule minute, Stefan Pot a dovedit că este în progres, Ocokoljic putând având la dispoziție astfel soluții pentru postul de conducător de joc. Burlacu a intrat bine în joc în poziția 5, în momentele în care Zigeranovic era odihnit, iar Michalis Pelekanos a tras de el, în… locul căpitanului, pe postul obișnuit ale acestuia din urmă. Odată cu revenirea lui Christopher Cooper, se va rezolva și rotația de la poziția 5, pe 2 și 3 existând jucători importanți, precum Runkauskas, Flowers și Avramov. Pe bulgar, ca și pe lituanian, de altfel, se pune bază și în calitate de conducător de joc.

Asesoftul a avut un prim act încântător, la Pitești, Șapera asistând neputincios la tirul „shooter”-ilor ploieștenilor, care au punctat la foc continuu, cei 700 de fani locali consolându-se în fața zilei de excepție a vizitatorilor. Asta în timp ce micuța galerie Blune Generation a campioanei jubila, atrăgând atenția localnicilor prin perucile alb-albastre și baloanele avute la dispoziție. După un 31-17 sec, jucătorii lui Sașa Ocokoljic s-au odihnit un minut, cel dintre sferturi, și în al doilea demonstrând că nu concep altceva decât victoria. Și așa s-a ajuns ca, la pauza mare, combatantele să meargă la cabine aruncând un ochi pe tabela ce arăta: BCMU Pitești – CSU Asesoft 37-57, după un fără probleme 26-20, în favoarea „rechinilor”. Probabil că, apreciindu-se a fi fost deja cu sacii în căruță sau, poate, obosiți, ploieștenii au avut un act trei de-a dreptul neașteptat de slab. Un sfert în care au apărut emoțiile în privința securizării succesului. gazdele reducând punct cu punct din handicapul de 20 și ajungând, după 30 de minute de joc, la doar minus 7 (60-67, ulterior unui 23-10 pnetru BCMU Pitești)! În decisiv, deși piteștenii s-au apropiat amenințător la 4 puncte, fuindașul Ronald Lovell Ross jr. – care a făcut un meci fabulos și a terminat drept coșgheter al acestuia – punctând când a vrut și cum a vrut – pe pătrundere sau de la distanță! Însă, nemaifiind susținut foarte bine de către coechipierii săi, în ofensivă, nu a reușit să întoarcă scorul de unul singur, într-un meci în care BCMU Pitești nu a egalat nici măcar o singură dată, iar adversara a avut, pe parcurs, un ecart și de 23 de puncte. Dacă gazdele au avut un „run” de 11 puncte, oaspeții le-au depășit și la acest capitol – cu unul de 13. Rezulattul final a fost de 88-80 pentru CSU Asesoft, trupă care s-a impus în trei dintre cele patru acte, în decisiv cu 21-20. Ploieștenii sunt, acum, în așteptarea partidei de luni, 9 martie, ora 18.00, de la sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul, dintre Steaua EximBank București și BC Mureș Târgu Mureș, sperând ca baschetbaliștii lui Audrius Prakuraitis să le dea o „mână de ajutor” în ocuparea primei poziții la finele sezonului regulat! Până una-alta, Burlacu & Co. și-au consolidat locul secund din aceeași ierarhie.

BCMU PITEȘTI: Ronald Lovell Ross jr. (30 de puncte; 5×3), Nemanja Maric (2), Marko Șutalo (7; 1×3), Iulian Orbeanu, Stevan Miloșevic (10)/Mirko Kovac (8; 1×3), Iuri Fraseniuc (12; 3×3), Daliibor Djapa (9; 1×3), Cezar Stănescu (2). Nu au jucat: Alexandru Neguț, Cornel Alexiu și Lucian Chirof. Antrenor: Hristu Șapera.

CSU ASESOFT: Stefan Pot (3; 1×3), Marius Runkauskas (17; 3×3), Jermaine Jonte Flowers (19; 4×3), Michalis Pelekanos (3), Ivan Zigeranovic (20)/Cătălin Burlacu (12; 3×3), Bojidar Avramov (12; 2×3), Szijarto Levente (2). Nu au evoluat: Vlad Negoițescu, Vlad Dogaru, Adrian Movileanu și Ștefan Ianuli. Antrenor: Sașa Ocokoljic.

Au arbitrat: Marius Ciulin (Constanța), Dragoș Stan (București) și Ciprian Ciocan (Cluj).

Comisar FRB: Mircea Martiș (București).

Eliminări pentru 5 greșeli personale: Cătălin Burlacu (sfert IV), Ivan Zigeranovic (sfert IV).

Pentru campionii en-titre urmeazăncă două meciuri importante, ambele la sala Olimpia, cu BC Timișoara, echipa antrenată de fostul antrenor și director tehnic al ploieștenilor, de dinaintea instalării lui Mladen Jojic, bosniacul Dragan Petricevic. Primul duel este programat sâmbătă, 14 martie 2015, de la ora 17.00, în campionatul Ligii Naționale de Baschet Masculin, iar al doilea – marți, 17 martie, 19.00, în prima manșă de calificare la Final Four-ul Cupei României. Returul va avea loc pe 24 martie, în sala Constantin Jude, din orașul de pe malurile Begăil. S-au calificat deja în careul de ași BCMU Pitești, BC Mureș Târgu Mureș și CSU Atlassib Sibiu, iubitorii sportului jucat la panou din Ploiești sperând să-și vadă – și încurajeze – favoriții în reședința județului Argeș, pe 2 și 3 aprilie, mai ales că s-au dovedit a fi acomodați perfect cu sala ce va găzdui semifinalele și finalele competiției KO.