Asfaltări de 1 milion de euro la Băneşti. Au început lucrările

Mihai Ciobanu -

Asfaltări de 1 milion de euro la Băneşti. Au început lucrările

Au început lucrările de asfaltare a străzilor din comuna Băneşti. Administraţia locală a comunei Băneşti, condusă de către primarul George Stoica duce la îndeplinire un proiect foarte important, atât prin prisma valorii sale – de circa 1 milion de euro, cât şi prin numărul mare de străzi cuprinse în program: peste 20 de străzi asfaltate.
George Stoica, primarul comunei Băneşti: „Este un proiect la care am lucrat împreună cu echipa din cadrul Primăriei Băneşti şi mă bucur că am reuşit să îl ducem la îndeplinire. Am reuşit să atragem suma de 1 milion de euro din fonduri europene, bani cu care vor fi asfaltate complet multe străzi din ambele sate ale comunei, Băneşti şi Urleta. Proiectul este unul de amploare iar lucrările se vor finaliza, potrivit contractului, în luna septembrie a anului viitor.”
După cum se vede în imaginile alăturate, lucrările se află în plină desfăşurare, atât în Băneşti cât şi în Urleta. La momentul documentării noastre se lucra pe strada Pădurii din Băneşti şi pe strada Bisericii din Urleta urmând a se intra şi pe alte străzi, în funcţie de predarea de amplasament care se face în colaborare cu Hidro Prahova. Se intervine etapizat, pe acele străzi unde s-a făcut recepţia lucrărilor de canalizare.
Proiectul este unul complex, intervenindu-se inclusiv la fundaţia drumului, proiectul trebuind respectat întocmai, inclusiv decopertarea şi ulterior turnarea straturilor de balast, compactarea lor şi apoi aşternerea asfaltului.
Primăria Băneşti roagă toţi cetăţenii de pe străzile pe care se lucrează să îşi toaleteze copacii aflaţi la stradă astfel încât să nu fie împiedicat accesul utilajelor.