Asimptomaticii scoşi din spitalele prahovene, ca să facă loc noilor pacienţi infectaţi cu Covid

Daniel Dimache -

Asimptomaticii scoşi din spitalele prahovene, ca să facă loc noilor pacienţi infectaţi cu Covid

Ultimele 24 de ore, au adus 31 de noi cazuri de coronavirus în judeţul Prahova, un record negativ pentru judeţul nostru. Un focar de Covid a fost descoperit la un centru de îngrijire a persoanelor adulte, unde 19 angajaţi au fost depistaţi pozitiv, iar alte câteva zeci de probe, în mare parte ale beneficiarilor, sunt încă un lucru, fiind de aşteptat o altă explozie a cazurilor. 

În aceste condiţii spitale Covid din Prahova încep să se umple de pacienţi infectaţi, la acest moment numărându-se 164 de cazuri active de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Şi secţiile de terapie intensivă încep să se încarce de pacienţi aflaţi în stare gravă, în număr de 11 în prezent.

În acest context, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 24 iunie, au fost externați 23 de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de Ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP Prahova.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)