Asta da pradă: A furat două telefoane stricate şi o halbă de bere

Redactia -

Asta da pradă: A furat două telefoane stricate şi o halbă de bere

Suspecţi de furturi depistaţi de poliţişti

 

La data de 19/20.12.2011, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa lui A. Gabriel din Barcanesti, de unde au sustras mai multe obiecte de vestimentatie si parfumuri.

La data de 21.011.2011 în urma exploatării modului de operare, poliţiştii din Puchenii Mari l-au depistat în municipiul Campina pe principalul suspect. Este vorba despre A. Marian, fratele părţii vătămate care avea asupra sa o parte din bunurile susatrase.Din cercetări a rezultat că acesta nu mai poseda o locuinţă stabilă, dormind pe stradă sau în scari de bloc. 

 

In urma extinderii cercetărilor s-a constatat ca A. Marian a consumat băuturi alcoolice la domiciliul lui R, Nicolae din Barcanesti, unde, profitand de neatentia proprietarului a sustras doua telefoane mobile nefunctionale si o halba de bere. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea. infracţiunii de furt, urmând ca acesta sa fie conexat la dosarul penal constituit în urma săvârşirii primei infractiuni. La data de 21.12.2011, poliţiştii din Sinaia au fost sesizaţi de către N. STELA din Sinaia, despre faptul că în noaptea de 20/21.12.2011, persoane necunoscute au spart unul din geamurile unui chioşc de ziare si din interior au sustras mai multe pachete cu ţigări diferite mărci. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de echipa operativă deplasată la faţa locului a fost identificat principalul suspect în persoana lui G. Ionuţ de 15 ani din Sinaia, la care s-au găsit o parte din pachetele cu ţigări sustrase. Bunurile recuperate au fost predate părţii vătămate. Minorul este cercetat pentru furt calificat.

La data de 21.12.2011, în jurul ore 11,50, poliţişti din Drajna, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei au oprit pentru control un atelaj hipo încarcat cu materiale feroase, tras de doi cai şi condus de către B. Emilian din comuna Drajna. Impreună cu acesta se mai aflau înca trei persoane de sex masculin, identificate în persoana lui B. Gabriel, B. Adrian din comuna Drajna şi A. Fănel din comuna Ceraşu. La controlul efectuat in caruţă au fost găsite mai multe materiale feroase: 105 etrieri din fier striat, 32 bucăţi fier striat la 1 m lungime fiecare, 7 tije metalice de la o schelă de construcţie, 7 suporţi de susţinere schelă din metal reglabili pe înălţime şi 6 bucăţi tablă tip lindab pentru acoperiş. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bunurile fuseseră sustrase dintr-o casa de vacanţă de pe raza comunei Drajna

Prejudiciul produs prin săvârşirea furtului este de 500 lei, recuperat. Materialele feroase au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. B Gabriel, B. Emilian, B. Adrian şi A. Fănel sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.