Astă-seară, în Moldova: FC Botoșani – Petrolul. De urmărit cum e cu… „speranța (care) moare ultima”!

Dragos Trestioreanu -

Astă-seară, în Moldova: FC Botoșani – Petrolul. De urmărit cum e cu… „speranța (care) moare ultima”!

Vineri, 4 martie 2016, după ce și-a propus, vara trecută, drept obiectiv calificarea în play-off, adică între primele șase echipe ale Ligii 1 Orange, la finele sezonului regulat, Petrolul va debuta în… play-out, meciul său cu FC Botoșani – o grupare care a debutat anul trecut în preliminariile Europa League! – fiind programat să înceapă de la ora 20.30 și să fie transmis în direct pe „Look TV” și pe primele canale ale televiziunilor DigiSport și Dolcesport.

Deplasarea găzarilor în Moldova nu s-a mai făcut – potrivit deciziei recente a patronatului – cu avionul, ci cu propriul autocar, ca o pedeapsă pentru cele trei eșecuri consecutive din partidele oficiale disputate în acest an. În autocar, nu au urcat: Dacian Varga, trimis să se antreneze cu juniorii clubului, din cauza unor abateri disciplinare, a se citi… „gură rea” față de coechipieri, Laurențiu Marinescu (a solicitat rezilierea contractului, simțindu-se „umilit” de staff-urile administrativ și tehnic), Alexandru David – accidentat – și Marian Dean Beța, cel care va reintra de săptămâna viitoare în programul normal de pregătire a jocului de acasă, contra CSMS Iași. Deci, din 25 de jucători aflați pe lista transmisă la LPF, în acest an, înainte de startul oficial, au rămas 21. De fapt, numărul a mai crescut odată cu semnarea tânărului mijlocaș ofensiv Sebastian Petre, care s-ar putea să fie înscris în raportul de joc, astăzi, la rubrica „rezerve”. Totodată, ca și la Timișoara, a fost luat în delegație, și acum, Victor Astafei, aflat în așteptarea obținerii dreptului de joc provizoriu de la FIFA, unul ce întârzie, după cum declara fotbalistul cu cască, din cauza… alegerilor prezidențiale de la instituția cu sediul la Zurich, în Elveția. Semn că… localnicul Gianni Infantino nu și-a pus, încă, prea bine subalternii la treabă!

În acest context, antrenorul principal Consatntin Schumacher ar putea opta pentru următorul prim „11”, cu parantezele de rigoare: Cobrea (cpt) – Mișelăricu, Benga, Prestia, Pulhac (Begeorgi) – Bucșa (Guerriero) – Gavrilă, Ziani  (Stana), Zoubir – Pacar, Paolucci. Seamănă cu cel folosit în Banat, dar nici nu prea are alte soluții la îndemână tehnicianul Petrolului, față de omologul mult mai experimentat de pe banca Botoșaniului, Cristi Pustai. Acesta ar putea miza pe formula: Pleșca (P. Iliev) – Dimitrov, Ngadeu, G. Miron, S. Popovici (Mușat) – Cucu, Vașvari – Martinus, Cabrera, Ivanovic (Fulop) – Matulevicius (Hadnagy). După cum se vede, din efectivul gazdelor face parte și un fost petrolist, Hadnagy Attila fiind golgheter al găzarilor în anii de eșalon secund, dar deplina consacrare a cunoscut-o la FC Botoșani, pentru care – la fel – a bifat destule reușite.

Meciul dintre moldoveni și prahoveni a fost încredințat, de CCA, lui George Rădulescu, bucureșteanul asistat la cele două linii de Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin) și Daniel Hulubei, din Vaslui, iar rezerva centralului este făgărășeanul Marian Barbu. Observatorul pentru arbitraj vine de nu prea departe, de la Pașcani, și-i un fost tușier din lotul Ligii 1, Ionel Popa. Cel de joc este concitadin cu Rădulescu, Romulus Chihaia, un fost foarte talentat ex-echipier al Sportului Studențesc din perioada de maxim a acestui club din capitala țării.

Foto: captură „Dolcesport”