Astăzi, 11 mai 2020, un demn urmaș al lui Virgil Dridea la executarea cornerelor ar fi împlinit 58 de ani! O maladie nemiloasă l-a luat dintre noi în urmă cu aproape un deceniu pe fostul petrolist drag Bujorel Mocanu!

Dragos Trestioreanu -

Astăzi, 11 mai 2020, un demn urmaș al lui Virgil Dridea la executarea cornerelor ar fi împlinit 58 de ani! O maladie nemiloasă l-a luat dintre noi în urmă cu aproape un deceniu pe fostul petrolist drag Bujorel Mocanu!

În urmă cu foarte puțin timp, administratorul „Petrolul Non Stop”, Mihai Ioachimescu, un mare fan al clubului găzarilor, a avut inspirata idee de a propune membrilor grupului său de pe Facebook un „Top 3”, pe compartimente, al trupei „galben-albaștrilor”; la început cea a „roș-alb-galbenilor”. Ei bine, la „mijlocași”, destule sufragii a primit și regretatul Bujorel Mocanu, cel care s-a bucurat, post-mortem, numai de aprecieri deosebite pe acest grup. Urmaș demn al lui Virgil Dridea, în ceea ce privește eficiența executării loviturilor de la colțul terenului, Mochi – așa cum îi spuneau coechipierii și prietenii – a fost promovat la vârsta de numai 16 ani în echipa de seniori a Metalului Plopeni, de către antrenorul principal… Virgil Dridea. De la Metalul, Bujorel i-a urmat calea lui „nea Puiu”, îmbrăcând același echipament, cel al Petrolului, dar din 1983 și până în 1994, o perioadă de timp avându-l ca tehnician pe… Virgil Dridea. A jucat de 222 de ori pentru FC Petrolul, marcând 18 goluri, unul mai gustat decât altul. Cât a apărat culorile viitorilor „lupi”, Mocanu II, cum era trecut în ziare, după cel al celebrului Mihai Mocanu, Mocanu I, și-a făcut mulți prieteni printre colegii de echipă, dar nu numai.

Pe unul dintre ei, Cristian Stan, fundaș central, l-a ajutat enorm. Atât moral, cât și financiar, iar asta vreme de un an, în care acesta a trebuie să stea pe tușă, din anumite motive. Ulterior, când Cristi și-a pus pirostriile cu Gabriela, nași de cununie le-au fost Bujorel Mocanu și soția lui de atunci, de care finii nu prea mai vor să-și aducă aminte acum, din cauza necazurilor pricinuite nașului lor. Astăzi, Cristi – partener de discuții, din când în când, pe „traseul” Ploiești-San Remo, stațiune italiană în care s-au stabilit de ani buni – mi-a amintit că dragul lor Bujorel și-ar fi serbat aniversarea a 58 de ani! Nu l-a uitat niciodată pe cel care i-a fost tată spiritual, potrivit termenilor religioși!

„După antrenamente, Bujorel și cu mine îl invitam la o bere pe Ion Gușă, zis Berilă (n.r. – râde, amuzat), la fostul restaurant Pelican, de lângă rondul unu, și ne relaxam cu istorioarele de la el, de la țară, ale coechipierului nostru, cel care a avut un har fantastic de povestitor” – îmi spunea Cristi Stan, iar vocea îi tremura, eu bănuind că și ochii îi lăcrimau!

Da, Bujorel Mocanu a fost genul acela de băiat popular, cu suflet mare, mereu cu zâmbetul pe buze, întotdeauna alături de băieții din echipă, nu întâmplător și acum suporterii, care l-au văzut jucând, acoperindu-l cu multe laude, absolut meritate. Poate mai multe laude decât pentru alți foști colegi ai lui, dar asta pentru că Mocanu II a fost nu numai un FOTBALIST, ci și un OM! Odihnește-te în pace, Mochi, și dormi liniștit somnul cel de veci, la cimitirul Mihai Bravu, aproape de arena pe care i-ai încântat, cândva, pe fanii Petrolului de altădată!

Foto: arhivă personală Cristian Stan (rândul de jos, în dreapta, nașul Mochi; pe cel de sus, imediat deasupra, finul Cristi), www.libertatea.ro, www.slanic-sport.wordpress.ro și www.ziarulprahova.ro 

Publicitate