Astăzi au fost o mână de protestatari. Mâine nu se știe

Daniel Dimache -

Astăzi au fost o mână de protestatari. Mâine nu se știe

A fost neașteptat de mic numărul de participanți la protestul organizat de Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova împotriva opririi apei calde la blocurile din Ploiești. La orele 11.00, erau mai mulți șahiști în părculețul vecin locului unde s-a desfășurat prima parte a acțiunii, în fața Palatului Administrativ, decât cei care cereau reluarea alimentării cu apă caldă a apartamentelor.

Chiar și așa, protestul și-a atins unele obiective, în sensul că protestatarii au fost primiți de prefectul județului Prahova și de primarul Ploieștiului și a avut loc o demisie.

Vă prezentăm concluziile președintelui UAP Prahova, Eugen Cristescu, transmise într-un comunicat, prin social media:

”Nu reproșez nimănui că nu a venit la protest. Asta este, fiecare cu conștiința și cu valorile lui. Cine vrea sa-mi fie alături în continuare este binevenit.
Mulțumesc cu toată ființa tuturor celor care au participat și îi aștept la următorul protest care va fi în curând.
Vreau sa spun ceva celor care se scuză că ora a fost nepotrivită și nu au putut veni pentru că erau la job și ca era bine sa se fi organizat seara.
In primul rând, nimeni nu e obligat să vină, dacă o face, o face pentru că așa îi dictează conștiința, indiferent câte obstacole i s-ar pune în cale. Dacă nu vine, e aceeași situație, o face pentru că așa îi dictează conștiința.
Oameni buni, cu tot respectul, înțelegeți că un protest pe o asemenea temă se organizează în timpul programului de lucru, pentru a putea cere ce ai de cerut celor care conduc instituțiile de la care soliciți. Dacă se face seara, când nu e nimeni la birou, cu cine sa discuți și să încerci rezolvarea situației? Nu faci decât să te adresezi pereților exteriori.
Faptul că șefii CJ Prahova au dovedit o aroganță nejustificată ignorându-ne este urmare a faptului că am fost vreo 100 de oameni. Dacă eram 1000, 10.000 sau si mai mulți pana la 130000, va asigur ca făcea tot posibil și trimitea pe cineva dacă nu venea chiar el, personal.
Scuze putem găsi cu ușurință, dar așa funcționează treaba. Dacă suntem puțini ne rad în nas, dacă suntem mulți intră în fibrilație și vin la negocieri.
Mărturisesc ca nu mă așteptam să fie doar câți au fost. De ce? Au fost circa 10.000 de cititori ai comunicatelor despre protest, sute de distribuirii și au venit 10%.
Am învățat multe lucruri interesante, vă mulțumesc tuturor și pana peste 2-3 săptămâni când intenționez, în funcție de situația apei calde, să organizam un alt protest care va fi de amploare. Cred ca am învățat din greșeli și sper că nu le voi uita până atunci.
In final, va rog pe cei care ați avut o problemă cu ora de desfășurare, să reflectați la motivele pentru care am organizat protestul în timpul programului de lucru. Vom fi toți câștigați dacă picăm de acord.”