Astăzi, cuplaj de gală la sala Olimpia: Ploiești versus Baia Mare, la handbal

Dragos Trestioreanu -

Astăzi, cuplaj de gală la sala Olimpia: Ploiești versus Baia Mare, la handbal

Pentru a-i atrage pe iubitorii handbalului din Ploiești să fie prezenți în număr cât mai mare, astăzi, 27 aprilie 2016, la sala Olimpia, organizatorii de la Clubul Sportiv Municipal au optat pentru un cuplaj de mare atracție, în care echipele feminină și masculină locale vor primi replica celor din Baia Mare, oraș în care sportul cu mingea mică este cel… rege. De la 18.00, se vor întâlni, în optimile Cupei României, fetele lui Neven Hrupec și Daniel Gheorghe și cele ale lui Aurelian Roșca, vicecampioane en-titre și destul de proaspăt participante la grupele Ligii Campionilor, iar două ceasuri și jumătate mai târziu, vor combate băieții lui Ion Nicolae și Dragoș Dobrescu și cei ai lui Raul Fotonea, campionii en-titre, dar acum prezenți în… play-out.

În continuare fără Oana Ionescu, Ionela Dinu și Ivana Bozovic, pe motive medicale, dar cu Nicoleta Tudor reintrată deja după o intervenție chirurgicală la menisc, tehnicienii ploieșteni recunosc, public, pe siteul clubului lor, statutul de favorită a întâlnirii a echipei HCM Baia Mare. Dar și promit că jucătoarele CSM-ului se vor lupta serios pentru a produce surpriza – calificarea în sferturile de finală ale competiției așa-zise KO. Învingătoarele din faza următoare a competiției se vor califica la turneul final, la care se va decide câștigătoarea trofeului. De notat că, încheind sezonul pe locul 6 în ierarhia Ligii Naționale, Mihaela Tivadar și coechipierele sale au ratat accederea într-o întrecere continentală, Cupa României rămânând unica speranță de a se mai putea ajunge acolo. Ar fi vorba despre trei meciuri de câștigat până în finală, iar dacă aceasta s-ar disputa contra campioanei actuale, CSM București, indiferent de rezultatul ultimul act fetele lui Hrupec și Gheorghe ar primi dreptul la o participare europeană. Însă, nu-i mai puțin adevărat că, deși se bazează în ultima vreme, îndeosebi, pe 10 jucătoare, dar toate și cu mare valoare, HCM-ul va fi cu siguranță foarte greu de depășit. Mărturie recentă stă succesul de pe teren propriu al băimărencelor în dauna CSM-ului bucureștean, în ultima etapă de campionat. Una peste alta, un meci de mare atracție, azi, la „Olimpia”, care nu trebuie ratat, chiar dacă va fi și televizat pe unul dintre canalele „DigiSport”.

Și partida dintre trupa lui Răzvan Szopka & Co. și echipa mult diminuată numeric mai ales a Minaurului, însă aliniind încă sportivi valoroși, va fi una cu o cotă mare de atractivitate. O eventuală victorie a ploieștenilor ar reduce decalajul față de maramureșeni la doar cinci lungimi, recuperabile în condițiile unui program al returului play-out-ului favorabil gazdelor de azi, aflate în lupta pentru a evita locurile direct retrogradabile și chiar de baraj. Dobrescu și Nicolae vor fi văduviți, tot din cauza unor probleme de ordin medical, de serviciile lui Răzvan Farcaș și Bogdan Năstase, iar folosirea „puncher”-ului Claudiu Dediu este incertă. Antrenorii CSM-ului își pun speranțele în forma bună demonstrată la ultimele trei partide, două fiind adjudecate, iar alta terminându-se remiză, dar pe terenul unde se iau greu puncte. Adică, la Târgu Jiu, acolo unde Energia Lignitul, chiar dacă nu mai are forța de altădată, nu este deloc de neglijat. Și la meci băieților se așteaptă ca sala să fie plină, jucătorii de la CSM având, și ei, nevoie de un suport moral deosebit. Cum se mai spune, „mingea” este la suporterii celor două echipe ploieștene!

Foto: www.csmploiesti.ro