Astăzi, de 1 aprilie, delegația Petrolului a luat (direct) cap-compas Reșița, acolo unde va debuta în play-out! În lot se află și cel mai de viitor junior, mijlocașul Alin Boțogan, căpitanul echipei „U 17”! Derbiul de la Viitorul Pandurii, amânat sine die

Dragos Trestioreanu -

Astăzi, de 1 aprilie, delegația Petrolului a luat (direct) cap-compas Reșița, acolo unde va debuta în play-out! În lot se află și cel mai de viitor junior, mijlocașul Alin Boțogan, căpitanul echipei „U 17”! Derbiul de la Viitorul Pandurii, amânat sine die

După un antrenament susținut miercuri, 31 martie 2021, la Pleașa, antrenorul principal interimar al Petrolului, Octavian Grigore, și colaboratorii săi, Gheorghe Liliac, Ciprian Pura și Cătălin Grigore, și-au urcat, de 1 aprilie, jucătorii în autocar și s-au îndreptat – spre deosebire de meciul de la Universitatea Cluj, făcut din două „bucăți” – direct spre Reșița. Municipiu în care, deși și-ar fi dorit cu totul altceva, fotbaliștii ploieșteni vor debuta – în premieră absolută – în play-out, de parcă ar fi vrut să vadă și cum este în această fază a întrecerilor! Una în care premiul va fi… salvarea de la retrogradare! Uitându-mă însă pe clasamentul de la care începe play-out-ul și ținând cont și că se vor disputa numai șase meciuri, de fiecare trupă, nu cred că Petrolul ar avea emoții în a se menține în al doilea eșalon.

Gândindu-se, probabil, la viitorul apropiat, cel din vară încolo, dar nu numai, Tavi Grigore i-a chemat – posibil și la sugestia colegilor de staff – la antrenamentul de la Pleașa și pe portarul titular al echipei „U 19” a clubului, Petru Marinache (foto, dovedindu-ne priza la balon!), pe un coechipier al acestuia, mijlocașul Cristian Licsandru (foto, cel blond, urmărit de Gheorghe Liliac), aflat alături de Mihai Constantinescu și Mario Bratu, la incidentul violent din fața unei agenții de pariuri din cartierul Malu Roșu, și pe căpitanul formației „U 17”, Alin Boțogan (foto sus, cu numărul 21 pe tricou). Acesta din urmă este cel mai de viitor junior al clubului găzarilor, un play-maker dreptaci, despre care se vorbește numai la superlativ, asta și pentru polivalența lui. Un apropiat al trupelor de juniori petroliști îmi spunea că Boțogan este un talent rar, în sensul că e un „număr 10” care poate juca și „număr 6”. Adică, știe și să construiască, și să se apere! Dacă rezultatul de la Reșița o va permite, iar Alin va fi și trecut în raportul de joc, atunci apreciez că nu ar fi deloc neproductiv dacă i s-ar oferi măcar 5-10 minute pe teren, în „echipa mare”! Tot la același antrenament a participat și un alt tânăr apărător al buturilor, Alexandru Radu (foto jos), aparținând de clubul găzarilor, dar împrumutat în pauza de iarnă la CSO Plopeni, în Liga a III-a, la care însă nu a apucat să debuteze, concurentul pe post fiind unul dintre… antrenorii de portari de la clubul găzarilor, Ionuț Marinică, fost goal-keeper în Liga A Prahova al „lupilor”. Radu a avut o pauză de doi ani și acum trage tare sub comanda lui Cătălin Grigore, tehnicianul apărătorilor buturilor de la echipa de seniori!

Alin Boțogan este cel mai tânăr „under” din lotul deplasat în Banat, el împlinând vârsta de 17 ani pe 21 februarie 2021, cota actuală de pe www.transfermarkt.de fiind de 10.000 de euro, dar cea maximă de până în prezent, 25.000 de euro, de pe 5 august 2020, fiind mai degrabă cea reală. În afara lui, alți tineri care intră în categoria impusă de FRF și se află acum la Reșița sunt Valentin Țicu, Mihai Constantinescu, Mario Bratu, Vlad-Adrian Bogdan (foto, cu ghete roșii) și Vlad Mitrea, ultimul fiind împrumutat până la finele sezonului de la prim-divizionara Sepsi Sfântu Gheorghe. Lipsesc, dintre „underi”, mai vechiul accidentat Robert-Daniel Enache, aflat în recuperare după o intervenție chirurgicală, Antoniu Manolache, cel care, deși prezent la ședința de pregătire de la Pleașa, a fost lăsat la Ploiești, nefiind  apt de joc 100% și impunându-i-se astfel un program separat, și Adrian Nicolae, cu unele probleme școlare. În privința absenței seniorilor, nimic nou, Nir Lax a urcat în autocar, dar nu și Viorel Lică și Romario Moise, ambii în continuare sub tratament. În rest, ceilalți „buni de joc”, așa cum se spune la fotbal, vor constitui oferta pentru Grigore, sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 11.00, pe cochetul stadion din Valea Domanului, contra CSM Reșița.

Vineri, 2 aprilie, staff-ul tehnic al Petrolului va face, pe un teren din orașul gazdă, un ultim antrenament dinaintea unui meci ce se anunță dificil, dată fiind situația delicată din ierarhie a echipei CSM Reșița. Formație care, la confruntarea cu „lupii”, va fi condusă pentru prima oară, de pe margine, de Adrian Falub, ex-tehnician al Universității Cluj. O grupare la cârma căreia Falub a obținut și succese în dauna Petrolului! Dar, erau alte vremuri, alte echipe… La ultimul descălecat al Petrolului pe aceeași arenă din Valea Domanului, pe la începutul acestui sezon, s-a lăsat cu deranj mare pentru „rosso-neri din Banat”, cum sunt numiți jucătorii de la CSM, după culoarea echipamentului lor și simpatia pe care localnicii o au față de fotbalul… italian. A fost un 0-4 sec! Cine va conduce duelul de la Reșița vom afla abia vineri, 2 aprilie, obiceiul CCA fiind de a posta pe propriul  site alcătuirea brigăzilor de arbitri numai cu o zi înaintea disputelor. Se speră ca, măcar în play-out, influența celor sponsorizați de firma Nordis să fie tot mai mică asupra rezultatelor finale, până să dispară cu totul! O fi posibil?

În altă ordine de idei, clubul găzarilor a fost anunțat de FRF că derbiul de la Târgu Jiu, de pe 14 aprilie, cu Viitorul Pandurii, echipă de la care ex-petrolistul Flavius Stoican a demisionat din cauza ratării neașteptate a play-off-ului, a fost amânat! Motivul? Prezența gorjenilor în semifinalele ediției actuale a Cupei României, în care vor avea parte de o dublă manșă cu vicecampioana națională, CSU Craiova. Din cauza unui program foarte aglomerat, Federația Română de Fotbal nu a putut anunța și o dată la care se va desfășura partida dintre cele mai bine clasate grupări din Grupa B a play-out-ului, la momentul actual. Cum însă ambele nu sunt amenințate cu părăsirea Ligii a II-a, iar clasarea lor finală aproape că nu mai are vreo importanță, nu ar mira deloc dacă duelul va fi reprogramat… după încheierea tuturor celorlalte confruntări din această fază a competiției! 

Foto: www.fcpetrolul.ro