Astăzi începe ultimul turnir pentru cucerirea titlului cu numărul 11 al campionilor de la CSU Asesoft

Dragos Trestioreanu -

Astăzi începe ultimul turnir pentru cucerirea titlului cu numărul 11 al campionilor de la CSU Asesoft

Luni, 18 mai 2015, și marți, 19 mai, de fiecare dată de la ora 20.00, la sala Olimpia, din Ploiești, în transmisia live a celui de-al treilea canal al postului de televiziune DigiSport, respectiv al doilea, se vor desfășura primele două meciuri din finala play-off-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin, între CSU Asesoft și BC Mureș Târgu Mureș. Într-o „extensie” a duelului din fotbal, de sâmbătă, 16 mai, de pe arena Trans Sil, dintre ASA și Petrolul, confruntarea de azi și mâine are aceeași încărcătură maximă. Dacă în sportul rege, ardelenii atacă titlul, pe când ploieștenii și-au văzut de mai mult timp spulberat acest vis, fanii Asesoftului au mari șanse să se bucure de realitate, adic[ un al 11-lea campionat adjudecat!

„Dubla” de la Ploiești, precedată de un patrulater al „sateliților”, disputat tot în aceeași sală și terminat cu echipa CSU Asesoft Kaproni pe locul al treilea din patru formații, are o mare importanță, în condițiile în care și finala se va desfășura la fel ca sferturile și semifinalele dup[ principiul „trei din cinci”. De joi, și-a reluat antrenamentele „lunetistul” nemaipomenit Marius Runkauskas, accidentat la finele partidei a treia din penultimul act al LNBM, de la Târgu Jiu, lovit la genunchi de către centrul grec ale Energiei, Andreas Glyniadakis. Balticul a strâns din dinți și a bifat și meciul de a doua zi, contribuind astfel din plin la calificarea în ultimul act al întrecerilor. Cu un Runkauskas apt 100% pentru duelurile de astăzi și mâine, trupa campioană en-titre este cu atât mai puternică. Este de sperat ca ambii pivoți, Ivan Zigeranovic și Christopher Cooper Williams, să prindă zile mari, nu fiecare pe rând! În rest, lui Jermaine Jonte Flowers nu trebuie să i se ceară… animic, el fiind același, adică un baschetablist foarte-foarte bun, în mod constant. Mai rămâne ca și Michalis Pelekanos să ofere puțin mai mult, iar Stefan Pot să-și elimine „greșelile neforțate” din joc. De Cătălin Burlacu și Szijarto Levente suntem siguri că vor lupta cu toate forțele pentru a-și mai adăuga un titlu la cele multe altele pe care l-au adjudecat în prodigioasa lor carieră internă. Evident, se așteaptă evoluții bune, în cazul în care antrenorul principal interimar Sașa Ocokoljic, care a trecut deja cu brio examenul pe acest post, va apela la ei, și de la combatanții din.. Final Four-ul „satelițiilor”, Vlad Dogaru, Vlad Negoițescu, Adrian Movileanu și Ștefan Ianuli. Mureșenii vin la Ploiești cu un fost conducător de joc al Asesoftului, bosniacul Filip Adamovic, care are un sezon perfect până acum, duleul său cu Pot fiind tare așteptat la „Olimpia”. Cine se va impune? Experiența sau tinerețea? Finala LNBM se va desfășura, pentru fanii ploieșteni și tabăra favoriților acestora, sub genericul „Titlul pentrui Dado”, antrenorul principal care este în suferință de câtva timp și pentru revenirea căruia se roagă toți cei care îl cunosc, respectă și prețuiesc. Vladimir Arnautovic merită un nou trofeu, care să-i aline o perioadă grea din viața sa. Deci, să facem totul pentru Dado! Să facem săli pline și să ne bucurăm împreună pentru un nou trofeu!

Federația Română de Baschet, prin comisiile de profil ale sale, a delegat la meciul de azi, primul din finala play-off-ului, un trio format din Alexandru Olaru (București), Fabiana Martinescu (Sibiu) și Bogdan Podar (Cluj), supervizați de către Romi Stănciulescu (Târgoviște), cu toții arbitri și, respectiv, comisar FIBA. Marți, vor oficia Laurențiu Grigoraș (Buzău), Alin Mircea Faur (Timișoara) și Bertalan Istvan (Cluj), monitorizați de fostul arbitru Doru Vinași, tot din Cluj, primii doi fiind arbitri FIBA, iar ultimii tot atâția – arbitru divizionar LNBM, respectiv comisar FRB. În altă ordine de idei, după doar două meciuri, a fost stabilită ocupanta locului al treilea din ierarhia finală a competiției, Energia Târgu Jiu impunându-se, cu scorul de 2-0, la general, în dauna Stelei Eximbank CSM București, după 95-75 (28-27; 21-20; 30-11; 16-17), în capitala țării, și 84-76 (17-26; 24-12; 27-16; 16-22), pe teren propriu. Interesant este că bucureștenii au condus mult timp în ierarhia sezonului regulat din LNBM, fiind depășiți abia spre final de CSU Asesoft, iar acum au terminat întrecerile în afara podiumului!