Ultima repetiție pentru meciul de acasă, din Superligă, cu Universitatea Cluj – pe teren neutru! De data aceasta, la CNF Buftea, cu FC Voluntari. Se va lua, astăzi, o decizie asupra situației căpitanului echipei naționale „U 23” a Coastei de Fildeș?

Dragos Trestioreanu -

Ultima repetiție pentru meciul de acasă, din Superligă, cu Universitatea Cluj – pe teren neutru! De data aceasta, la CNF Buftea, cu FC Voluntari. Se va lua, astăzi, o decizie asupra situației căpitanului echipei naționale „U 23” a Coastei de Fildeș?

Astăzi, 26 noiembrie 2022, FC Petrolul Ploiești va face ultima repetiție în vederea reluării întrecerilor din campionatul Superligii, mai exact a meciului cu Universitatea Cluj, de pe arena Ilie Oană (vineri, 2 decembrie, ora 19.00), bifând al doilea meci amical din perioada de oprire a competiției, pentru trei săptămâni. Adversară îi va fi FC Voluntari, antrenată de Liviu Ciobotariu (foto jos) și aflată ca și precedenta, de miercuri, 23 noiembrie, Sepsi Sfântu Gheorghe, tot pe o poziție de play-off. Duelul amical va fi găzduit de terenul cu iarbă naturală de la CNF Buftea, aparținând FRF, unul la care apelează tot mai mult, chiar și pentru partide oficiale, echipe din eșalonul secund.

Ca și Sepsi Sfântu Gheorghe, și FC Voluntari este unul dintre oponenții preferați de Petrolul la jocurile amicale. Dacă, până în prezent, cu ilfovenii se juca fie la Voluntari, fie în Ploiești, de data aceasta a fost ales un teren neutru, cel de la Buftea. Ploieștenii se vor deplasa acolo fără Mirko Ivanovski (foto sus, în duel cu argentinianul Patricio Marticardi), la serviciile căruia s-ar fi renunțat deja, dar și francezul Harrison Manzala s-ar putea să se afle în aceeași situație, el absentând la amicalul de la Sfântu Gheorghe. E drept că acolo din cauza unei răceli. Rămâne de văzut dacă, în cazul în care s-a recuperat, se va mai apela la el pentru testul de azi. În schimb, au revenit Valentin Țicu și Mario Bratu, cei care au fost învoiți două zile după ce s-au întors de la echipele naționale „U 21”, respectiv „U 20”.

Totodată, meciul de astăzi ar putea constitui o ultimă evaluare, în condiții de joc, a fundașului dreapta ivorian Seniko Romeo Doua. Căpitanul selecționatei „U 23” a Coastei de Fildeș reamintesc că a lăsat o impresie plăcută în prima repriză a confruntării de miercuri, 23 noiembrie, de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, rezultat final: 2-2 (1-2). Atunci a fost folosit de antrenorul principal Nicolae Constantin (foto mijloc) 45 de minute. După ce a lipsit și el de la partida contra covăsnenilor, fiind utilizați Andreas Leitner, în primul mitan, și Sebastian Moroz – în al doilea, rămâne de văzut dacă embargoul impus Petrolului în privința lui Octavian Vâlceanu în jocurile oficiale cu FC Voluntari se va menține și la cele amicale. Vâlceanu, se știe, a fost împrumutat de clubul din Pipera la cel al găzarilor pentru întreaga ediție 2022-2023 a Superligii. Partida amicală de la CNF Buftea va debuta de la ora 12.00 și, dacă nimic neplăcut nu se va întâmpla la fața locului, va fi transmisă în direct pe FCP TV.

În altă ordine de idei, din cauza unei confuzii a fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, s-a lăsat impresia că FC Petrolul Ploiești ar fi trebuit să participe la un turneu organizat la București, sâmbătă, 10 decembrie, la Arena Națională, cea care va găzdui și meciul „lupilor” împotriva Rapidului, de miercuri, 14 decembrie, ora 19.00. Nu s-a pus însă niciun moment participarea, ci numai cea a decalării partidei sus-menționate, din capitala țării. Secretarul general al LPF, av. Justin Ștefan, a declarat, atunci, că Mitică Dragomir a avut informații greșite și a acuzat Liga degeaba că s-ar fi opus turneului. Însă, oficialul de la LPF nu a precizat și că Petrolul nu era implicată în acel turneu, ci numele său fusese amintit doar ca parte la un meci din campionat, contra Rapidului. Și astfel era nevoie de acordul ploieștenilor pentru o decalare a jocului direct. La turneu vor participa FC Rapid, Borussia Dortmund și Fiorentina. După numai patru zile urmează „Primvs Derby”, giuleștenii urmând să mai bifeze până pe 14 decembrie și încă o etapă din campionat, și ultima din grupa sa a Cupei României. Asta în vreme ce Petrolul va avea de bifat numai două dispute: una în Superligă și alta în Cupa României.

Foto: www.fcpetrolul.ro