Astăzi, 15 august 2022, suporterii Petrolului vor afla dacă un fost fotbalist din Turkcell Süper Lig, de la Kayserispor, va fi au ba echipier al trupei „lupilor”. Harrison Manzala are un CV foarte bun și a fost coechipier în Turcia al internaționalului Silviu Lung!

Dragos Trestioreanu -

Astăzi, 15 august 2022, suporterii Petrolului vor afla dacă un fost fotbalist din Turkcell Süper Lig, de la Kayserispor, va fi au ba echipier al trupei „lupilor”. Harrison Manzala are un CV foarte bun și a fost coechipier în Turcia al internaționalului Silviu Lung!

După cum am scris săptămâna trecută, la Plopeni s-a desfășurat un meci amical între echipa locală din Liga a III-a, CSO, și FC Petrolul Ploiești, în fapt jucătorii acesteia din urmă fiind cei care au evoluat mai puțin în Superligă sau deloc. Cu acel prilej, timp de o repriză, cea dintâi, antrenorul principal Nae Constantin (foto jos) l-a testat pe un mijlocaș de bandă în vârstă de 28 de ani, Harrison Nsimbukizaza Sema Manzala Tusumgama (foto sus, în echipamentul lui Kayserispor, și foto jos, al doilea de la dreapta, lângă Christian Irobiso, Alberto Olaru și Sorin Horj). Mai pe scurt numit Harrison Manzala, acesta este un jucător de bandă dreaptă, de picior drept mai precis, dar care poate evolua și pe stânga, precum și ca vârf de atac. Înalt de 1,77 metri, Harrison s-a născut în Franța, la Aubervilliers, pe 6 martie 1994, părinții săi fiind originari din Republica Democratică Congo, el având astfel dublă cetățenie. S-a prezentat la Ploiești cu un CV bun, evoluând de-a lungul carierei sale de până acum la cluburi cunoscute din Europa, precum Le Havre, Amiens, Angers, Le Mans și Bastia, toate din țara natală, Macabi Petach Tikva (Israel) și Kayserispor (Turcia). La cel din urmă, între 31 august 2020 și 8 septembrie 2021, a fost coechipier cu ex-internaționalul român Silviu Lung (actualmente în Superliga Arabiei Saudite, la Al Raed), goal-keeper care are numai cuvinte de laudă la adresa francezo-congolezului.

În partida-test de la Plopeni, de pe arena Gheorghe Șilaev, încheiată cu scorul de 5-0 (1-0) în favoarea formaâiei din Superligă, Harrison Manzala a impresionat prin tehnicitate cu mingea la picior, justificând astfel cota maximă înregistrată în 2018: 2 milioane de euro. În prezent însă, aceasta a coborât la 300.000 de euro. A debutat și jucat patru meciuri în echipa națională „U 19” a RD Congo, marcând un gol, și a fost convocat la Franța „U 20”, dar nu a și apucat să bifeze vreun meci. Este fără echipă de la 1 iulie 2022, atunci când s-a despărțit de SC Bastia. Manzala se va întâlni astăzi, 15 august 2022, cu oficialii de la FC Petrolul și, dacă negocierile vor decurge cu bine pentru ambele părți, atunci va putea deveni echipier al Petrolului. O grupare care și-ar acoperi astfel, la un nivel bun, ambele benzi din ofensivă. El ar reprezenta o ultimă achiziție, deși se mai aude că ar mai fi loc, nu peste mult timp, și de o surpriză. Doar că ar mai trebui puțintică răbdare!

Foto: www.kayserispor.org și www.fcpetrolul.ro