Astăzi, pe „Dan Păltinișanu”, al treilea succes consecutiv dintr-o serie de șase la rând, necesară, începută la Farul? Petrolul, cu doi juniori contra lui „Ripi”!

Dragos Trestioreanu -

Astăzi, pe „Dan Păltinișanu”, al treilea succes consecutiv dintr-o serie de șase la rând, necesară, începută la Farul? Petrolul, cu doi juniori contra lui „Ripi”!

Etapa a XXXV-a a campionatului Ligii a II-a de fotbal, una intermediară, se încheie astăzi, 16 mai 2019, odată cu disputarea unui „cuplaj la distanță” foarte interesant, cu meciul din „deschidere” dintre Academica Clinceni și Universitatea Cluj, început la ora 18.00, și va continua, în „vedetă”, cu duelul dintre Ripensia Timișoara și FC Petrolul Ploiești, ce va fi găzduit de o arenă pe care, într-o zi de mare grație a fostei Poli, celebra formație scoțiană Celtic Glasgow a înclinat steagul! Deci, pe „Dan Păltinișanu”, de la 20.00, Gheorghe Muțescu și staff-ul său va încerca să-i conducă pe „lupi” către al treilea succes consecutiv, dintr-o serie de șase la rând, ce-ar mai putea să le ofere – dacă și jocul rezultatelor le va fi favorabil – cel puțin calificarea la barajul de promovare în primul eșalon. Dar, vom trăi și vom vedea…

Miercuri seară, în jurul orei 19.00, au ajuns în urbea de la malurile Begăi, cu avionul, ca de obicei în cazul deplasărilor foarte lungi din țară, unele asigurate financiar de către Veolia România, 20 de fotbaliști ai Petroilului, mai exact trei portari și 17 jucători de câmp. Au rămas acasă, accidentați sau în urma unei decizii tehnice, toți străinii, Sarris, Kozoronis și Malakyan, și tinerii „U 21” Saim Tudor și Alexandru Stoica. Astfel că, la Timișoara au ajuns Bolboașă, Lungu și Brînză, respectiv Borța, Olaru, Ghinga, Cazan, Țicu, Țigănașu, Chindriș, Pușcaș, Bucșa, Nini Popescu, Marinescu, Ștefănescu, Moldoveanu, Arnăutu, Rusu și juniorii Enache și Bratu. Deși azi se va combate cu „Ripi”, Gigi Mulțescu a optat și pentru antrenament ușor, de dezmorțire, în cursul zilei, desfășurat la baza sportivă „Știința”, ținând cont însă că partida va debuta seara, mai târziu. Mai mult ca sigur că la finalul acestuia s-a decis și asupra portarului și a jucătorului de câmp care nu vor fi trecuți în raportul de joc. Una peste alta, Mulțescu sr. trebuie să se decidă, inspirat, și asupra celor 10 din fața apărătorului buturilor, acesta căzând în sarcina lui Mulțescu jr., cu toții fiind obligați să ducă mai departe speranțele suporterilor, adică accederea la baraj, dacă promovarea directă nu s-o mai putea!

Adversar dificil, Alexandru Pelici, zis Pelicanu, a scăpat de presiune, Ripensia lui reușind salvarea de la retrogradare, matematic, în urmă cu puține etape și evoluând acum relaxat, dar pentru a demonstra că are o valoare superioară poziției actuale din ierarhie, cea de-a XI-a. La bănățeni există câțiva jucători buni, precum atacantul Dumiter sau fundașul stânga Toma, căpitanul „roș-galbenilor”. Însă, atuul principal rămâne grupul, tot mai unit de când cârma tehnică a fost preluată, pe la finele turului, de către Pelici. Un tehnician care știe să-și motiveze perfect jucătorii și căruia nu i-a fost rușine să coboare eșalon, după ce-a fost pus pe liber de clubul a cărui trupă o promovase în cel dintâi eșalon, Hermannstadt Sibiu. Bref, oponentă foarte dificilă pentru Petrolul, astă-seară, dar care, cum-necum, trebuie învinsă!

Meciul va fi condus de un cavaler al fluierului întâlnit des la meciurile echipelor de sus din clasamentul Ligii a II-a, sătmăreanul Sorin Ovidiu Mazilu, el urmând a fi asistat de doi făgărășeni, Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir, rezerva centralului fiind zălăuanul Răzvan Lădar. Observatorul de arbitraj a venit de la Brașov, acolo unde s-a mutat părăsind Satu Mare, de ceva vreme, ex-asistentul transformat din central Marcel Savaniu, iar cel de joc, de la Drobeta-Turnu Severin, fiind vorba despre Dumitru Paraschiv. Reamintesc că, în tur, la primul duel cu Alexandru Pelici pe banca sa, Ripensia a pierdut la limită, la Ploiești, scor: 0-1, autorul golului fiind actualul echipier al Farului, Paul Antoche (minutul 4). Totuși, noul antrenor de-atunci al lui „Ripi” a declarat, franc, la final, că a fost un meci slab al oaspeților!

Foto: www.fcpetrolul.ro și captură LOOKSPORT