Astăzi sau… când? Petrolul, în căutarea primei victorii de pe teren propriu din actuala ediție de campionat a Ligii a II-a, combătând contra unei echipe cu un loc mai sus decât precedenta adversară

Dragos Trestioreanu -

Astăzi sau… când? Petrolul, în căutarea primei victorii de pe teren propriu din actuala ediție de campionat a Ligii a II-a, combătând contra unei echipe cu un loc mai sus decât precedenta adversară

Sâmbăta trecută, pe terenul iarbă artificială de lângă renovatul stadion din Târgu Jiu, Petrolul a câștigat la limităm grație unui autogol, meciul cu penultima clasată din ierarhia Ligii a II-a, echipa locală Pandurii Lignitul, scor : 1-0. După opt zile, revenită astăzi, 13 octombrie 2019, de la ora 19.30, pe arena Ilie Oană, Raul Avram și coechipierii săi se luptă să câștige acasă pentru prima oară, în acest sezon! La două luni și nouă zile distanță de startul sezonului, respectiv la două luni și o zi de la prima apariție pe „Ilie Oană”, în ediția 2019-2020, „lupii” au nu numai posibilitatea, adversara, ACS Daco-Getica București, fiind clasată, în prezent, cu o poziție mai sus decât precedenta oponentă gorjeană și renunțând pe bandă rulantă la jucătorii mai buni, Liviu Gheorghe și Marius Tudorică fiind ultimii dintre ei, Rapahel Stănescu fiind reprimit la echipă, ci și obligația să onoreze cum se cuvine cei 53 de ani și o zi de la unica victorie a unei echipe românești în fața unei foste campioane a campioane mondiale, Liverpool FC! Având în față mai mult o echipă de foarte tineri jucători, care – până acum, chiar și alături cu cei la care s-a renunțat – a acumulat numai două victorii, 6 puncte și tot atâtea goluri înscrise.

Dacă actuala „lanternă roșie” Sportul Snagov – care a reușit s-o țină în frâu, acasă, pe Universitatea Cluj, 1-1, după golul lui Kay marcat abia în minutul 81, o egalare din penalti a lui Safsaf, la hențul în careu al celui care deschisese scorul, și o ratare imensă a francezului, la ultima fază a meciului – are cifra 0 pe coloana succeselor, Daco-Getica se prezintă la fel pe cea a rezultatelor de egalitate și așa va rămâne, mai mult ca sigur, și după seara fotbalistică de la Ploiești! Chiar dacă, în sezonul trecut, a detonat bomba pe arena Ilie oană, trecând neașteptat de Petrolul. Dar, cu alți jucători, cu experiență și cu tineri mai buni decât cei de acum.

Flavius Stoican, antrenorul principal al Petrolului, a chyemat în cantonament, la hotelul Vigo, ca de obicei, 20 de fotbaliști, dintre care îi va alege, înainte de ora meciului, pe cei 18 ale căror nume vor fi transcrise în raportul de joc de către team managerul Costel Ilie. Iată-i pe cei care speră să nu fie printre cei… doi care vor urca în tribună: Avram, Lungu (portari); Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu, Meza Colli, Cioinac, Enache, Zaharia, Saim Tudor, Stoica, Bratu, Munteanu, Blănaru, Arnăutu, Younes, Gnabouyou, Gavrilă, Ștefănescu (jucători de câmp). După cum se observă, lipsesc, accidentați fiind, Marinescu, Walace, Sârghi și Racu, deci trei fundași centrali, ultimii trei, și un mijlocaș ofensiv, cel dintâi. Evident, mai sunt și alți absenți, fie suspendați, ca Mihăescu, dar și ca decizie tehnică. Dacă aș fi în locul lui Stoican – dar bine că nu sunt în aceste… vremuri! -, aș opta, azi, pentru următorul prim „11”: Avram – Bărboianu, Olaru, Cioinac, Țicu – Meza Colli – Saim Tudor, Arnăutu, Munteanu – Stoica, Younes, în modulul 1-4-1-3-2, sau pentru: Avram – Olaru, Cioinac, Manolache – Bărboianu, Meza Colli,  Arnăutu, Țicu – Saim Tudor, Younes, Stoica, în 1-3-4-3, chiar dacă având trei jucătoru „U 20” pe teren. În ceea ce privește banca, e clar ce soluții optime se vor găsi acolo! Dar, să vedem ce soluție va alege A1 al Petrolului, fiindcă domnia sa știe cel mai bine, și nu numai deoarece vine din iarbă.

Marius Baciu, rămas pe baricade la Daco-Getica, chiar și după „exodul” atâtor jucători, are astăzi atuul că ai lui nu prea sunt cunoscuți atât de bine și pot oferi și surprize, dar nu cred că într-atât cât să facă iar deranj echipa lor la Ploiești. Vor vedea, tot la ora meciului, ce fotbaliști cunoscuți mai poate băga în formația sa Baciu, până atunci a deduce un „11” de început ar fi o misie cvasi-imposibilă, numai apropiații grupării din Colentina fiind capabili s-o… ghicească! La un astfel de meci, dintre o echipă de la mijlocul ierarhiei, Petrolul fiind la ora meciului pe locul al X-lea, și alta, din subsol, Comisia Centrală de Arbitri a delegat o brigadă, integral din Bacău, mai puțin cunoscută, să zicem, publicului larg: Sergiu Mavriche la centru, iar al cele două linii, Damian Antal și George Bogdan Duță. Ca arbitru de rezervă a fost trimis la Ploiești Marius Naidin, din Pitești, observatorul cvartetului fiind fostul asistent de prim eșalon Liviu Săceanu (Galați). Cu ochii pe organizatori va sta de data aceasta Mircea Bucur, președintele AJF Mureș domiciliat în reședința acestui județ.

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU)