Astăzi, ziua derbiului din Liga A Prahova. Vedem care Petrolul e mai… scump! Cel din Ploiești sau cel din Băicoi?

Dragos Trestioreanu -

La momentul la care fusese stabilit a se desfășura, potrivit „țintarului” de la AJF Prahova, etapa a V-a a ediției de campionat 2016-2017 a Ligii A, s-a decis amânarea acesteia, pentru a se face loc pregătirii și disputării meciurilor din UEFA Regions Cup. În fapt, era vorba despre grupa preliminară a Campionatului European de Fotbal Amator, la care a participat selecționata Prahova-Muntenia, având în marea majoritate a componenței sale jucători combatanți în eșalonul de elită local. Pentru nu a fi făcute diferențe între formații, s-a dispus ca runda cu numărul 5 să fie decalată în întregime. Iar data la care să aibă loc este marți, 18 octombrie, ora 15.00. Este etapa în care va avea loc derbiul mult așteptat al campionatului, între Petrolul Băicoi, ocupanta locului secund din ierarhia la zi, și Petrolul ’52 Ploiești, lider cu trei puncte avans. Partida va fi găzduită de arena din Băicoi, la care se așteaptă prezența și a circa 1.000 de suporteri ai Petrolului, pe lângă cei ai localnicilor.

Președintele Comisiei Județene de Arbitri „Emil Vlaiculescu”, Marian Deaconu, a intenționat să delege la derbi un central din lotul primului eșalon fotbalistic național, câmpineanul Mihai Amorăriței, dar planul i-a fost dat peste cap de alegerea acestuia la un joc din runda intermediară de azi a Ligii a III-a. Astfel încât, a trebuit să-l schimbe pe Amorăriței cu ploieșteanul Laurențiu Piciu (foto, în echipament bleu-negru; www.republicanii.ro), cel care va conduce astfel pentru a doua oară, în acest tur de campionat, un meci al Petrolului, după ce a oficiat, în etapa a II-a, pe arena Ilie Oană duelul dintre „galben-albaștri” și AS Tufeni Băicoi. Piciu va fi asistat la cele două linii de un alt component al lotului de prim eșalon național, Valentin Dumitru (Gherghița), și de Sebastian Păduraru (Gura Humorului, județul Suceava). Cel din urmă, nepot al fostului mare cavaler al fluierului Constantin Gheorghe, din Suceava, este student la Ploiești și a cerut astfel să fie inclus în CJA Prahova, el fiind proaspăt promovat la partidele din Liga a III-a. Ca observator al derbiului a fost desemnat avocatul ploieștean Cătălin Eugen Popescu, președintele Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Prahova.

Potrivit ultimelor informații din tabăra primei clasate din ierarhia la zi a Ligii A Prahova, Petrolul ’52, a revenit la pregătiri și este și apt de joc juniorul Tiberiu Nițescu, s-a accidentat și va lipsi unul dintre golgheteri, Adrian Vintilă, a fost învoit de la serviciu un altul – Decebal Nae, iar Georgian Păun își va ispăși penultima rundă de suspendare, dintre cele 10 primite de la CD a FRF, la finele sezonului trecut, când evolua pentru CS Ștefănești, în a treia ligă. De remarcat că, la Petrolul Băicoi, grupare care a condus, pentru o vreme, clasamentul acestui eșalon, joacă – printre alții – și Adrian Ilie, o fostă speranță a SC FC Petrolul, trecut pe la defuncta CSM Câmpina, dar nu numai, în prezent fiind angajat extern în cadrul MAI, el practicând fotbalul în timpul liber.

De subliniat că intarea pe stadionul „Petrolul”, din Băicoi, se va face contra unui bilet în valoare de 5 lei, organizatorii locali profitând, mai mult ca sigur ,de prezența la fața locului a unei echipe cu nume sonor și, totodată, șefă a plutonului Ligii A Prahova. Meciul va fi transmis live pe internet, astăzi, începând cu ora 15.00, și va putea fi urmărit dând click, ca de obicei, pe linkul postat pe pagina de Faceboo0k a siteului www.sportonlineph.ro, aparținându-i jurnalistului ploieștean Cristian Chircă.