Astra a atras trei foşti petrolişti în „9 Mai”: Eusebiu Tudor, dr. Mircea Miu şi Selim Ben Djemia

Redactia -

Astra a atras trei foşti petrolişti în „9 Mai”: Eusebiu Tudor, dr. Mircea Miu şi Selim Ben Djemia

Joi, 14 iunie 2012, s-a reunit şi lotul Astrei, pentru sezonul 2012-2013, noutăţile din staff-ul tehnic fiind dezvăluite într-o conferinţă de presă, prezidată de către preşedintele executiv Dinu Gheorghe (foto, în mijloc), dr. Mircea MIu, antrenorul portarilor, Dorin Roşca, antrenorul principal Bogdan Stelea, antrenorul secund Eusebiu Tudor şi preparatorul fizic Matteo Spatafora (foto, de la stânga la dreapta). Despre jucători, „Vamă” a spus că s-a renunţat, fără pretenţii materiale, în afara celor străini aduşi la recomandarea fostului tehnician portughez Antonio Conceicao, Ricardo dos Santos do Nascimento, Rui Miguel, Juliano Spadacio şi Laionel Ramalho Silva, şi la Ben Teekloh, Alexandru Stan şi Liviu Băjenaru. La antrenamentul care a urmat conferinţei de presă, au fost prezenţi doar nou-venitul Andrei Mureşan, ex-Hazar Lankaran, plus portarii Cezar Lungu, George Gavrilaş, Dan Pânzaru şi jucătorii de câmp Alexandru Măţel, Ştefan Bărboianu, Ovidiu Mihalache, Alexandru Ţigănaşu, Seto Takayuki, Constantin Budescu, Marius Tigoianu şi juniorul Alberto Muscalu, fratele jucătorului Ceahlăului Piatra Neamţ, Cristian Valentin Muscalu. Nu a participat, deşi a fost de faţă,, Alexandru Ologu, care încă acuza dureri la o măsea, la care fusese operat. Din cauza abcesului, el a fost lăsat pe dinafară, dar Bogdan Stelea a discutat, înainte de debutul şedinţei de pregătiri, cu jucătorul, în prezenţa medicului echipei, cerându-i să se trateze şi apoi să vină la antrenamente.

În zilele următoare vor mai veni şi atacantul macedonean de 22 de ani, Mirko Ivanovski, şi internaţionalul de tineret „U 21”, Gabriel Enache, fostul mijlocaş dreapta aReluarel retrogradatei CS Mioveni. Însă se mai poartă discuţii şi cu alţi fotbalişti, precum ex-petrolistul Selim Ben Djemia, prezent şi el în curtea „Columbiei”. Potrivit lui Dinu Gheorghe, Astra urmează a arăta mult schimbată în sezonul următor. Adept al unui sistem de joc 1-4-2-3-1, Stelea a recunoscut că va putea fi folosit doar dacă îşi va da seama că va dispune de jucători potriviţi. De acest fapt se va putea convinge însă de abia când va avea tot efectivul la dispoziţie. „Alb-negrii” se vor pregăti, până pe 24 iunie, la Ploieşti, iar apoi vor pleca în Austria, pentru un turneu de meciuri-test, şase la număr, cu adversari puternici, precum Spartak Moscova, Dinamo Zagreb sau Mlada Boleslav. O altă oponentă va fi Zestafoni, campioana Georgiei.

Interesant este că, deoarece fostul antrenor al portarilor, Silviu Lung sr., a terminat contractul cu echipa din „9 Mai”, s-a recurs la aducerea lui Dorin Roşca – fost în colectivul tehnic al lui Cristian Pustai, la Gaz Metan Mediaş, club la care a activat 30 de ani, fiind la prima plecare a sa din oraşul ardelean. Dr. Mircea Miu a revenit pe „Columbia”, acolo unde a mai lucrat la echipa FC Ploieşti, părăsind apoi fieful „alb-negrilor” şi trecând alături de Vivi Răchită, la Petrolul. Acum a făcut drumul invers, fiind apreciat de Dinu Gheorghe drept unul dintre cei mai buni medici sportivi din România. Italianul Spatafora a mai făcut parte, ca preparator fizic, din staff-urile Universităţii  Craiova, Unirii Urziceni, Concordiei Chiajna şi al Rapidului.