Astra a făcut deranj mare în „Regie”

Redactia -

Astra a făcut deranj mare în „Regie”

Deşi rivală pe plan local, dar şi în campionatul Ligii I, a Petrolului, Astra le-a dat, în Sâmbăta Mare, o mână de ajutor „lupilor”, câştigând, chiar la scor, 4-0 (1-0), în faţa Sportului Studenţesc Bucureşti, pe arena din cartierul Regie. Astfel, băieţii lui Vasile Şiman par, alături de cei de la CS Mioveni, cel mai aproape de eşalonul secund, simplificându-se cumva lupat pentru evitarea retrogradării. După o primă repriză destul de anostă, terminată însă cum nu se mai putea de bine pentru oaspeţi, care au înscris în minutul 45+1, prin Fatai, după ce l-a depăşit pe fostul astrist Stancu şi a profitat de indecizia ex-chimistului de la Brazi, Ciobanu, a urmat dezastrul pentru „studenţi”.

La reluare, pe teren, a fost doar o singură echipă, cea ploieşteană, care a dat drumul la muniţie, alţi trei străini învingându-l pe colegul împrumutat la clubul „alb-negrilor”, Cezar Lungu. Mai întâi, Spadacio – revenit cu pofta de joc după cele două etape de suspendare – a centrat perfect pentru „veteranul” Oprsal (foto în săritură; www.libertatea.ro), cehul marcând cu capul, din mijlocul careului mic, în minutul 66. Astra nu s-a mai oprit până ce nu s-a făcut de 4-0, acelaşi Spadacio spărgându-şi ghinionul din debutul mitanului secund (48), când a şutat în bara din dreapta a porţii lui C. Lungu, reluând simplu, cu capul, din apropiere (70), în urma unui assist măiastru al conaţionalului său mai puţin cunoscut, William de Amorim, cel din urmă închizând tabela, cu un şut la colţ, ulterior unei pase de pe dreapta a lui Budescu, mingea fiind lăsată apoi să „curgă” de către Rusu. Astfel, patronul Ioan Niculae, cel care visează la o echipă de viitor cu cât mai puţini… străini, s-a putut declara mulţumit după acest meci, deşi apreciază că Astra nu este încă la maximum de capacitate. Niculae însă are speranţe de viitor şi-i pare rău că nu l-a adus mai devreme, pe „Columbia”, pe Dinu Gheorghe. În schimb, a luat mai în derâdere eventualitatea să-l transfere pe Adailton, de la FC Vaslui, după ce „Vamă” l-a ofertat, public: „Putem să-l vedem pe Adailton la Astra, tot aşa cum îl putem vedea şi pe Cristiano Ronaldo la noi. Vom vedea ce achiziţii vom face”. Daniel Isăilă, în schimb, s-a dovedit sintetic: „Umilinţă, asta a fost”!

SPORTUL STUDENŢESC: C. Lungu 5 – S. Stancu 4.5, D. Lung 4.5, Patriche 4, Farmache (7 – S. Ciobanu 4) – V. Lazăr 5, Ghinga 4, Novac 4, Ferfelea 4.5 – Curelea 4 (46 – C. Nistor 4.5), L. Dobre 4.5 (71 – Mareş 4). Antrenor: Daniel Isăilă.

ASTRA: S. Lung jr. 6 – Bărboianu 7, V. Găman 7, Oprsal 8, Junior Morais 7 – Seto 7 (62 – Fl. Pătraşcu 7), B. Pătraşcu 7 – William de Amorim 7.5, Spadacio 8, Al. Stan 7 (58 – Budescu 7) – Fatai 7.5 (76 – B. Rusu). Antrenor: Mircea Rednic.

Au arbitrat: Paul Unimatan 7 (Zalău) – Bogdan Gheorghe 7.5 (Bucureşti) şi Ioan Daniel Ciocănea 7.5 (Sibiu).

Observator LPF: Nicolae Dobrescu (Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Novac (24), D. Lung (30), Seto (55), Al. Stan (57), Oprsal (67), Fl. Pătraşcu (80), Mareş (90+1).

În etapa viitoare, vineri, 20 aprilie 2012, de la ora 18.00, în transmisia în direct a postului de televiziune DigiSport, Astra va combate, la Ploieşti, cu proaspăta învinsă, pe propriul teren, a Stelei (scor: 1-2), Oţelul Galaţi, iar SC FC Petrolul va oferi replica duminică, 24 aprilie, de la 17.00, tot pe „DigiSport”, la Sibiu, echipei locale, CSU Voinţa.