Astra a făcut minuni doar 55 de minute la Vaslui

Redactia -

Astra a făcut minuni doar 55 de minute la Vaslui

La Vaslui, în etapa a XXVIII-a a campionatului Ligii I de fotbal, FC Astra Ploieşti le-a dat mari fiori locanicilor de la Fotbal Club şi suporterilor echipei lui Adrian Porumboiu, reuşind să deschidă scorul în minutul 32, prin William de Amorim (foto, în stânga, luptându-se cu Daniel Novac, de la Sportul Studenţesc Bucureşti; www.fcastraploiesti.ro), brazilianul fiind la a doua sa reuşită pentru „draci”, după cea consemnată în „Regie”. În Moldova, el a beneficiat însă de o gravă eroare a portarului canadian de origine sârbă Milan Borjan, cel care a scăpat mingea în poarta, la colţul scurt, în urma şutului expediat de la 18 metri, după un corner scurt al lui Junior Morais, care a colaborat perfect cu compatriotul său. Ploieştenii au condus până în minutul 55, când un fost echipier al lor, de până în iarnă, Ousmane N’Doye, a împins în plasă, din apropiere, un balon respins cu picioarele de către Silviu Lung jr., ulterior unui şut al altui brazilian, Wesley Lopes, care primise o pasă excelentă de la Mike Temwanjera. Oaspeţii au căzut după ce Bogdan Pătraşcu a văzut şi al doilea cartonaş galben, în minutul 64, de la centralul debutant bucureştean Iulian Dima, pentru un atac cu talpa asupra lui Anderson. Cum mijlocaşul Astrei nu l-a atins pe brazilian a apărut o polemică, la care a aderat urgent şi afectatul direct Gigi Becali, tema în contradictoriu fiind eliminarea, apreciată de unii ca fiind nejustificată. Cum s-a uitat că şi intenţia se sancţionează, apreciem că decizia tânărului arbitru a fost una corectă.

Chiar şi în 10 oameni pe teren, cei din „9 Mai” au părut a putea conserva totuşi acel 1-1 de pe tabelă, însă – cu cinci minute înainte de scurgerea timpului regulamentar de joc – Lucian Sânmărtean a executat, măiastru, o lovitură liberă de pe dreapta, iar fundaşul central Marius Constantin, neluat în seamă, a înscris cu latul, de la 4 metri, pe lângă portarul Astrei, stabilind scorul final, în urma primei sale reuşite în tricoul galben-verde al Vasluiului. Astfel, portughezul Augusto Inacio şi jucătorii lui se menţin în cărţile luptei pentru titlu, un semieşec în faţa Astrei micşorându-le, mai mult ca sigur, şansele. La final, omologul de pe banca oaspeţilor al lusitanului , Mircea Rednic, a declarat pentru www.gsp.ro: „În prima repriză, doar Astra a existat pe teren. Echilibrul s-a rupt când a luat Pătraşcu al doilea cartonaş galben. Am muncit, cred că meritam un egal”. În schimb, patronul Stelei a avut suspiciuni de non-combat, în privinţa oaspeţilor, şi a spus şi pe cine bănuieşte pentru aşa ceva: „Cum să dea gol Marius Constantin din trei metri, unde era apărarea Astrei?! Găman trăgea de timp la 2-1 pentru Vaslui, plus că arbitrul l-a eliminat aiurea pe Bogdan Pătraşcu. Vreau să ştiu şi eu cât de scump şi-au vândut pielea cei de la Astra! Dinu Vamă face toate astea, nu Niculae sau Rednic!”. Acum, cine nu face… jocurile Stelei, gata e blat?!

FC VASLUI: Borjan 5 – Milanov 6.5, Papp 6.5, M. Constantin 7, Paito 6.5 – N’Doye 7 (59 – Yero Bello 6.5), Anderson 6.5 – Adailton 6 (28 – N. Stanciu 6), Wesley (cpt) 7, L. Sănmărtean 7.5 – Temwanjera 6.5 (76 – Buhăescu). Antrenor: Augusto Inacio.

ASTRA: S. Lung jr. 6.5 – Bărboianu 6, V. Găman 6, Oprsal 6, Junior Morais 6.5 – Seto (cpt) 6, B. Pătraşcu 4 – William de Amorim 7 (71 – Laionel 5.5), Spadacio 6 (66 – Ricardo 6), Al. Stan 5.5 – Fatai 6 (78 – B. Rusu 5.5). Antrenor: Mircea Rednic.

Au arbitrat: Iulian Dima 6.5 (Bucureşti) – Aurel Oniţa 7 (Constanţa) şi Petruţa Iugulescu 6.5 (Târgovişte).

Observator de joc: Cornel Cacoveanu (Târgu Mureş).

Cartonaşe galbene: B. Pătraşcu (21 şi 64), William de Amorim (44), N. Stanciu (50), V. Găman (53), Spadacio (62), Milanov (63), Junior Morais (85), M. Constantin (86), Ricardo (90+1).

Cartonaş roşu: B. Pătraşcu (64).

În runda a XXIX-a, Astra va avea de disputat, pe „Columbia”, un meci dificil, contra Rapidului, care va veni în „9 Mai” după ce a pierdut 2 puncte, acasă, în derbiul cu Steaua. Dar, deşi afirmă cu totul altceva, giuleştenii nu au renunţat deloc a se lupta pentru titlu, nimeni negarantându-le că vor cuceri 100%, după finala cu Dinamo, trofeul cu care este doată Cupa României.