Astra a obţinut mai mult la Piatra Neamţ decât punctul salvării

Redactia -

Astra a obţinut mai mult la Piatra Neamţ decât punctul salvării

Luni, 14 mai 2012, la Piatra Neamţ, în faţa Ceahlăului, echipa Astra Ploieşti a reuşit mai mult decât părea a-şi fi propus, măcar declarativ, de la ultimul meci al etapei a XXXII-a a Ligii I de fotbal. Ploieştenii au condus la pauză cu 2-0 o formaţie locală cam intrată în vacanţă, care nu i-a dat fiori decât în minutul 2, după o centrare plouată a lui Daniel Stana, vârful de atac Cristinel Gafiţa ţintind, în urma unei lovituri de cap, expediată de la 8 metri, transversala porţii lui Cătălin Grigore. Băieţii lui Mircea Rednic au trecut cu bine peste acel moment, ca şi peste mitanul secund, şi au scos trei puncte, nu doar cel considerat a îndepărta ultimele emoţii cu privire la o eventuală nedorită retrogradare. Cu tehnicianul trimis în tribună, din cauza unei suspendări primite după meciul pierdut pe „Columbia”, în faţa Concordiei Chiajna, Rednic – tolănit pe un fotoliu de la „oficială”, alături de mai decentul său şef executiv, Dinu Gheorghe – şi-a condus echipa prin… telefon, grimasele de nemulţumire ale lui contrastând cu scorul de pe tabelă.

Oaspeţii au deschis scorul, în minutul 14, la o pasă „marca Opriţa” a brazilianului Juliano Spadacio (foto, la minge, urmărit de Constantin Drugă şi Daniel Stana, nr. 11; www.prosport.ro), pe care Ştefan Bărboianu a transformat-o în gol, printr-un şut la firul ierbii, de la 10 metri, lateral dreapta, balonul trecând pe sub mănuşa lui Bojan Jovic, surprins de excuţia adversarului. După încă tot atâtea minute, Spadacio s-a transformat din creator în realizator, învingându-l – ulterior unei pase pe culoar a japonezului Seto Takayuki – cu o minge plasată în cross pe Jovic, din nou rămas fără replică, de data aceasta de şutul de pe stânga, de la 8 metri, al play-maker-ului Astrei. Cum „dracii” au intrat la cabine cu un ecart de două goluri, era aproape clar că gazdele se îndepărtau de un rezultat pozitiv. Asta deşi, imediat la reluare, tânărul Valentin Muscalu, tuns ca în Brooklyn, l-a întors pe cehul Radek Oprsal şi a trimis, apoi, violent sub bara orizontală, de la 7 metri, fostul portar al Unirii Urziceni neputându-se opune. Însă, până la final, în ciuda unei uşoare dominări a Ceahlăului, doar Alexandru Achim a trecut pe lângă egalare şi, poate, pe final, şi Ionuţ Bădescu – un veritabil transformer de la… rugby. S-a terminat astfel 2-1 (1-0) pentru gruparea lui Ioan Niculae, antrenorul principal al „dracilor” experimentând, la Piatra neamţ, cu Salif Nogo în centrul defensivei, alături de Oprsal, dar oferindu-i şi şansa lui Daniel Vădrariu de a mai revedea, măcar pentru 13 minute, gazonul de pe arena de sub Pietricica, el fiind împrumutat în eşalonul secund la formaţia locală.

CEAHLĂUL: Jovic 5.5 – Dumitraş (cpt) 6, Ichim 5.5, Viţelaru 5.5, Drugă 5.5 – Onciu 5.5 (79 – I. Bădescu), Al. Achim 6 – Muscalu 7, Golubovic 6, Stana 6.5 – Gafiţa 6 (58 – Al. Pavel 6.5). Antrenor: Constantin Enache.

ASTRA: C. Grigore 6.5 – Bărboianu 7.5, Nogo 7, Oprsal 5.5, Junior Morais 6 – B. Pătraşcu 6 – Spadacio 8 (71 William de Amorim 6.5), Seto (cpt) 7, Băjenaru 6 (50 – Ricardo 6.5), Ţigănaşu 6 – B. Rusu 6 (80 – Vădrariu). Antrenor: Mircea Rednic.

Au arbitrat: Kovacs Istvan 7.5 (Carei) – Nagy Miklos 7 (Cluj) şi Radu Adrian Ghinguleac 7 (Bucureşti).

Observatori: Romeo Paşcu (Braşov), pentru joc, şi Aron Huzu (Sibiu), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Onciu (14), Oprsal (21), Vădrariu (84).

Astra va combate joi, 17 mai, de la ora 19.00, pe propria-i arenă, în compania formaţiei FC Braşov, în transmisiunea în direct a postului de televiziune Dolcesport, la concurenţă cu rivala concitadină, Petrolul, care se deplasează la Târgu Jiu, pentru a oferi replica Pandurilor, într-un meci ce urmează a fi preluat de „DigiSport 1”.