Astra – Dinamo, examenul adevărului pentru Gigi Mulţescu

Redactia -

Duminică, 2 septembrie 2012, Liga Profesionistă de Fotbal şi posturile de televiziune care deţin drepturile exclusive de transmisie ale partidelor din Liga I, „DigiSport” şi „Dolcepsort”, au „înghesuit” nu mai puţin de cinci meciuri, din etapa a VII-a, fapt fără precedent. Dintre acestea fac parte şi cele ale echipelor domiciliază în Ploieşti, chiar dacă una dintre ele are sediul înregistrat la Giurgiu, acolo unde se va muta din această lună. Este vorba despre Astra, care – de la ora 17.00 – va combate pe „Columbia” cu Dinamo, un veritabil examen pentru mai nou-instalatul Gheorghe Mulţescu.

Mulţescu a cunoscut consacrarea, ca fotbalist, la formaţia „alb-roşiilor”, pe care a şi antrenat-o pentru o scurtă perioadă de timp. Însă, rezultatele, deşi de mică anvergură, au fost bifate, de către el, la cluburi mai mici, sarcina sa fiind adesea de a le resuscita. Deşi preşedintele executiv Dinu Gheorghe a tot vorbit despre întărirea lotului Astrei, unul subdimensionat chiar şi pentru o grupare fără vreun obiectiv performant, noutăţile se lasă încă aşteptate, stoperul italian Giuseppe Aquaro (foto: www.images99.com) şi mijlocaşul din Djibouti, având şi cetăţenie franceză, Ismail Kader Ahmed Hassan, necorespunzând exigenţelor, la probele susţinute în „9 Mai”. Aşa că, aceiaşi „draci” de până acum vor fi opuşi „câinilor”, anticpându-se o partidă echilibrată, nici Dinamo nefiind într-o formă prea grozavă. Plus că doi străini din efectiv, aduşi în vară, Issa Ba şi Edgar Alvarez, au probleme de ordin medical.

Biltele pentru această confruntare se vor vinde chiar şi până la ora primului fluier, de 17.00, şi au preţuri rezonabile faţă de cota de atractivitate a duelului: 30 de lei (tribuna 0), 15 lei (tribuna I) şi 15 lei (tribuna a II-a). În acest context, se speră ca arena dintre blocuri să primească mai mult decât câteva sute de spectatori, aşa cum s-a întâmplat, cu excepţia vizitei Stelei, la jocurile precedente de acasă.