Astra şi-a programat un meci amical cu „lanterna” clasamentului Ligii I

Redactia -

În vreme ce rivala din Ploieşti, SC FC Petrolul, va juca, sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 19.30,  pe „Ilie Oană”, într-un meci amical de lux, disputat în compania liderului primei ligi din Serbia, Partizan Belgrad, Astra şi-a fixat un test facil, adversară urmând să-i fie în aceeaşi zi, dar de la o oră obişnuită eşalonului secund, 11.00, CS Mioveni,  (foto,  Lucian Goian şi Seto Takayuki la meciul direct din campionat; www.romaniansoccer.ro), adică „lanterna roşie” a ierahiei la zi a celei dintâi divizii autohtone.

Interesant este că va fi un prim duel între Mihai Stoichiţă, fost antrenor al Astrei, şi cel care l-a înlocuit, pe la jumătatea turului trecutei ediţii, la cârma „dracilor” – Selymes Tibor. Cu amendamentul că Selymes plătise şi el cu funcţia după primele două etape ale sezonului 2011-2012, fiind substituit până în urmă cu două etape de către Marius Şumudică, ajuns deja la FC Braşov. După 13 runde, CS Mioveni a acumulat doar 8 puncte, tot atâtea cât şi viitoarea adversară din etapa a XIV-a a SC FC Petrolul, FCM Târgu Mureş, care are însă un golaveraj mai bun decât argeşenii.

Ciudată, deci, opţiunea celor din „9 Mai”, ţinând cont că la prima oprire a campionatului, pentru meciurile echipelor naţionale, au adus-o pe „Columbia” pe Cerno More Varna, căreia se spunea că i-ar fi promis că îi va întoarce vizita, ceea ce nu s-a mai întâmplat, la doilea „stop” primindu-se vizita moldovenilor de la Milsami-Ursidos Orhei. Pentru o trupă cu pretenţii de ocupare, la final, a unui loc de cupe europene, un test cu o formaţie de talia Mioveniului înseamnă o opţiune nu numai suprinzătoare, ci şi deloc inspirată. Nu credem totuşi că absenţa internaţionalilor de seniori Silviu Lung jr şi Valerică Găman sau a celor de la „U 21”, Cosmin Matei şi Bogdan Rusu, să-l fi speriat într-atât de tare pe Selymes Tibor, încât să ceară un adversar submediocru ca oponent în ultimul joc amical al anului..

Tot la fel de bizară mai este şi alegerea orei 11.00 de debut pentru jocul contra echipei CS Mioveni, fiind aceeaşi cu a începerii partidei dintre Astra II Giurgiu şi CS Otopeni, din campionatul Seriei I a Ligii a II-a. Antrenorul echipei mari va avea la dispoziţie doar 20 de fotbalişti – patru fiind la loturile naţionale, iar cinci, în recuperare după accidentări -, dintre care o parte trebuie detaşată în oraşul de la malul Dunării, pentru întărirea satelitului. Grea dilemă pentru recent revenitul pe banca „dracilor” şi, în acelaşi, un management nedemn pentru o grupare cu pretenţii europene!