Astra îşi prezintă ultimele achiziţii: Bogdan Pătraşcu şi William dos Santos

Redactia -

Astra îşi prezintă ultimele achiziţii: Bogdan Pătraşcu şi William dos Santos

Vineri, 24 februarie 2012, într-o conferinţă de presă, FC Astra Ploieşti îşi va prezenta ultimele două noutăţi din lotul pentru retur: mijlocaşul Bogdan Pătraşcu  (foto; www.gsp.zing.ro) şi atacantul brazilian William Arthur Conceicao dos Santos (29 de ani). Cel dintâi, în vârstă de 32 de ani, vine de la Dinamo Bucureşti, nemaifiind inclus în planurile pentru partea a doua a campionatului ale clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare. Cel de-al doilea era liber de contract, după ce a evoluat, ultima oară, la Vitoria Guimarares şi, mai înainte, tot în Portugalia, la Vitoria Setubal şi Pacos Fereira, dar şi în Rusia, la Anji Mahacikala.

Al doilea Pătraşcu din efectivul „dracilor”, mai fiind şi un Florin Pătraşcu, tot mijlocaş, regretă disponibilizarea sa de la Dinamo, spunând, pentru www.prosport.ro, că „sper să joc fotbal cât mai mult, chiar dacă la noi, dacă ai 32 de ani, eşti considerat bătrân. În schimb, în străinătate, eşti numit fotbalist cu experienţă. Dar nu sunt de condamnat cei care adoptă strategia întineririi. La Astra, am găsit o echipă bună, cu antrenori valoroşi şi conducători ambiţioşi, sperând să ajut acest club să ajungă în cupele europene. Asta ne dorim cu toţii. Altfel, oriunde te duci, nu-ţi garantează nimeni postul de titular. Însă, la Ploieşti, vreau să joc mai mult, să demonstrez că pot fi un fotbalist de bază”. Jucătorul se gândeşte şi ce va face după ce va pune ghetele în cui, precizând următoarele: „Anul acesta, voi începe cursurile la Şcoala de Antrenori. Vreau să profesez după ce nu voi mai juca fotbal, pentru că am învăţat multe lucruri bune, în special în Italia, şi doresc să le pun în practică”. Înainte de a reveni în ţară, fotbalistul a evoluat, vreme de 10 ani, în Italia, în primele două serii,  la Piacenza, Chievo Verona şi Padova, fiind descoperit de prima dintre acestea pe vremea când se transferase, de la Sportul Studenţesc Bucureşti, la un club din Bulgaria, Litex Loveci.

Bogdan Pătraşcu a semnat un contract până la finele ediţiei de campionat în curs, urmând ca, de la vară, să se ia decizia prelungirii lui sau a despărţirii de clubul din „9 Mai”. În conferinţa de presă de vineri va fi anunţată şi perioada de timp pentru care şi brazilianul William va fi jucătorul Astrei.