Astra în pericol: patronul Ioan Niculae acuzat că ar fi fost favorizat la cumpărarea de energie pentru o firmă a sa

Redactia -

Chemarea lui Ioan Niculae (foto; www.gsp.ro), patronul prim-divizionarei de fotbal Astra Ploieşti, de către procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, (DIICOT), pentru a fi anchetat cu privire la faptul că una dintre firmele sale, se pare că este vorba despre InterAgro, ar fi beneficiat de energie la un preţ sub cel al pieţei, a creat vâlvă şi în lumea fotbalului. Asta pentru că procurorii DIICOT au dispus deja începerea urmăririi penale, printre alţii, şi faţă de reprezentanţii unor societăţi beneficiare ale unor astfel de avantaje, printre care, se spune,  repetăm, şi una a miliardarului teleormănean.

Echipă fără probleme de ordin financiar, de când a revenit în primul eşalon, Astra se poate confrunta de-acum înainte cu anumite necazuri de acest gen, deşi patronul ei neagă veridicitatea acuzaţiilor grave care i se aduc de către DIICOT: „săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminare a economiei naţionale,  prev. de art. 167 alin. 1  si art. 165 alin. 2 C.p”. Niculae a declarat însă, la postul de televiziune Realitatea, că „noi (n.r. – InterAgro) nu am primit niciodată gaz la alt preţ decât alte companii din România. Companiile mele nu au datorii la stat. Întrebaţi-i pe procurori. Faceţi o mare eroare să daţi la o astfel de oră informatii inexacte (…). Nici nu am luat cunostinţă oficial de acest dosar. Deci, nu pot să fac niciun fel de apreciere. Nu am fost înştiinţat, pe nicio cale oficială, de acest dosar (n.r. – cel instrumentat de procurorii DIICOT cu privire la prejudicierea SNGN Romgaz SA şi a bugetului consolidat al statului)”.

Finanţatorul echipei de fotbal Astra Ploieşti a conchis: „Ca de obicei în Romania, întâi se dau la presă, chipurile fiind scurgeri de informaţii, apoi, pe surse,  într-un ziar care este apropiat DIICOT-ului şi, după aceea, preia toată presa romanească, dezbate şi deja te-au condamnat, până se declară DIICOT (…)”. Rămâne acum de văzut cât va fi de afectată – sau dacă va fi – formaţia din „9 Mai” de acest scandal, care îl are, în prim-plan, printre alţii, pe patronul său, Ioan Niculae, cel care a părăsit  foarte nervos sediul în care a fost anchetat, împingând cu mâna microfoanele reporterilor de televiziune deplasaţi la faţa locului