Astra pleacă să evolueze la Giurgiu, cu doi străini noi în lot

Redactia -

Deşi compartimentul de omologări arene al Ligii Profesioniste de Fotbal încă mai avea rezerve în privinţa acordării permisiunii Astrei de a evolua în viitorul meci de „acasă” pe arena Marin Anastasovici, din Giurgiu, joi, 20 septembrie 2012, într-o conferinţă de presă, antrenorul principal Gheorghe Mulţescu a făcut cunoscut că meciul din etapa a IX-a al echipei sale, cu Gaz Metan Mediaş, se va desfăşura totuşi în oraşul de la malul Dunării. Asta chiar dacă, pe siteul LPF, la ora declaraţiei tehnicianului, continua să apară arena din „9 Mai” ca loc de disputare. Rămâne de văzut dacă aşa se va şi întâmpla, „alb-negrii” să evolueze la Giurgiu, sau se va da la loc comanda, pe „Columbia”, de ultim moment. Gigi Mulţescu îşi manifesta speranţa că foamea de fotbal de prim eşalon din municipiul de la Dunăre va conduce la un număr mai mare de spectatori acolo, plus o susţinere superioară din tribune a fotbaliştilor săi, care vor fi adoptaţi ca alcătuind o formaţie locală. Chiar dacă antrenamentele se vor desfăşura tot la Ploieşti, unde se vor organiza şi conferinţele de presă săptămânale!

Între timp, lui Mulţescu i-au fost puşi la dispoziţie încă doi jucători, străini: un portar şi un mijlocaş. Accidentarea lui Silviu Lung jr., fisură la o mână, l-a determinat pe tehnician să solicite achiziţionarea urgentă a încă unui apărător al buturilor, neputându-se baza exclusiv pe tânărul George Gavrilaş, folosit la Cluj, în partida câştigată cu scorul de 3-1 de Astra. Alesul a fost un internaţional slovac de 30 de ani, Marian Kello (foto stânga; www.telegraph.co.uk), înalt de 1,88 metri şi născut la Gelnica, în… Cehia. Kello a mai evoluat la FC Kosice (Slovacia), FC  Vitkovice (Cehia), FBK Kaunas (Lituania), fiind împrumutat şi, apoi, cumpărat definitiv de către clubul scoţian de prim eşalon, Hearts of Midlothian, pentru care a bifat 79 de meciuri. Din 2011 şi până în acest an, el a disputat 196 de partide la formaţiile de club, prinzând şi trei selecţii la echipa naţională de seniori a Slovaciei. „Kello poate intra imediat, fiind pregătit, iar dacă ne mişcăm repede şi îl legitimăm, ar putea fi o soluţie chiar şi pentru jocul apropiat cu Gaz Metan Mediaş” – a precizat Gheorghe Mulţescu.

A doua achiziţie este camerunezul Olivier Boumale (23 de ani; foto dreapta: www.fifa.com), care a văzut lumina zilei la Douala, în ţara sa de baştină, dar este un produs aOlivier_Boumale_fifa.coml centrului de copii şi juniori de la AS St.Etienne (Franţa), la a cărei echipă secundă a disputat 29 de partide, înscriind de şase ori. Apoi, a trecut în Spania, la Albacete Balompie, tot la formaţia a doua, jucând însă numai de 13 ori, fără să şi marcheze. În schimb, ajuns la FC Panetolikos, în Superliga Greciei, a adunat 50 de confruntări şi a reuşit şi trei goluri. De ultim moment, se mai spera şi în legitimarea lui Costin Curelea, de la Sportul studenţesc Bucureşti, dar şansele erau totuşi destul de mici.

Înaintea jocului contra Gazului Metan, deşi optimist în privinţa continuării seriei de succese, începută odată cu instalarea sa pe banca Astrei în locul lui Bogdan Stelea, în urmă cu patru etape, Gigi Mulţescu are destule bătăi de cap, ghinionistul Alexandru Măţel, de-abia revenit cu foarte bune evoluţii la echipa de club şi la cea naţională, va trebui să se opereze de menisc, ieşind iar, pentru o vreme, din circuitul competiţional. Mai mult, continuă să fie indisponibil un posibil înocuitor al constănţeanului, Ştefan Bărboianu, iar a treia soluţie pentru postul de fundaş dreapta, ex-petrolistul Cristian Melinte, acuză o lovitură primită la antrenament de la un… jucător venit în probe. Apt de a se pregăti este din nou Selim Ben Djemia, dar franco-tunisianul nu va intra în lotul de 18 pentru partida cu ardelenii. Şi în atac va avea o absenţă certă Mulţescu, Sadat Bukari, ghanezul învoit să meargă acasă pentru a-şi rezolva unele probleme personale parcă uitând să mai revină la Ploieşti, atunci când a promis că o va face!