Astristul Gabriel Enache, învingător în Letonia cu echipa naţională de tineret „U 21” a României

Redactia -

Luni, 10 septembrie 2012, la Riga, în Letonia, s-a desfăşurat ultimul meci din campania de calificare pentru Campionatul European „U 21” al echipei naţionale de profil a României, în compania reprezentativei similare a ţării baltice. În mare formă, dar tardiv, tricolorii s-au impus cu scorul de 4-0 (1-0), prin golurile marcate de către dinamoviştii Marius Alexe (minutul 11) şi Cosmin Matei (52), plus actualul gorjean Mihai Răduţ (72 şi 81). Primii doi au avut legături cu formaţii din reşedinţa de judeţ a Prahovei, cel dintâi combătând atât pentru FC Ploieşti, cât şi pentru Astra, ca şi ultimul, de altfel.

În „11”-le de debut al partidei şi-a făcut loc, la tricolori, un „drac” actual, Gabriel Enache (foto; www.gsp.ro), cel care a prins însă pe teren doar o repriză, prima, fiind înlocuit la pauză de Cosmin Matei. În schimb, pe bancă a rămas portarul de rezervă al Astrei, Dinu Moldovan, titular fiind goal-keper-ul Pandurilor Târgu Jiu, David Lazar, care va apăra buturile gorjenilor duminică, 16 septembrie, pe „Ilie Oană”, în jocul cu Petrolul. Atunci când va putea fi văzut la joc „pe viu” şi căpitanul de la „U 21”, mai sus-amintutul Răduţ.

România s-a clasat a treia, cu 14 puncte, ratând astfel calificarea la turneul final, în urma devansării sale de către Franţa (21) şi, respectiv, Slovacia (15), cea din urmă făcând scor, pe teren propriu, cu trupa Kazahstanului, scor: 6-0!