Astăzi s-a rectificat bugetul judeţului Prahova/Consilierii vor o anchetă

Redactia -

Cei 36 de consilieri judeţeni prezenţi astăzi la şedinţa de Consiliu Judeţean au votat rectificarea bugetară pe 2011 a judeţului Prahova. O parte din bani a fost acordată primăriilor prahovene in vederea realizării unor obiective de interes public. Astfel, o sumă 220,00 mii lei a fost dată pentru „Amenajare Conacul Matac”; 365,00 mii lei pentru asigurarea contribuţiei C.J. Prahova în cadrul contractelor de asociere încheiate cu unele unităţi administrativ-teritoriale.

Din păcate, anul acesta, bugetul judeţului a fost păgubit de un milion de euro, sumă care reprezintă banii pe care Consiliul Judeţean Prahova trebuie să-i returneze Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Consiliul Judeţean Prahova a contestat, în instanţă, decizia de returnare a banilor către  Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, însă a pierdut procesul. Returnarea sumei a fost imputată autorităţilor de către minister, în urma verificărilor făcute la lucrările de reabilitare a drumului judeţean 101G, care face legătura între Tătărani – Brazi – Tinosu – Şirna – Hăbud – Crivăţu.

În legătură cu acest subiect, consilierii au propus că, dacă hotărârea judecătorească rămâne definitivă să se facă o anchetă pentru a se găsi vinovaţii de această pierdere.

Un alt consilier judeţean a cerut ca la şedinţa viitoare să se primească o informare privind stadiul lucrărilor de la Palatul Culturii, lucrări începute în 2002, mai ales că la noua rectificare se acordă 5 miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrărilor.