Atenţie! Butelii defecte şi rugininte, vândute în Prahova

Redactia -

Atenţie! Butelii defecte şi rugininte, vândute în Prahova

In perioada 24-30.10.2013 comisarii CJPC Prahova au desfasurat actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea buteliilor pentru gaz petrolier lichefiat –tip aragaz , in reteaua de distributie si in statiile de umplere, pregatite pentru livrare catre consumatori.Cu aceasta ocazie au fost controlati 9 operatori economici de pe raza judetului Prahova ,verificandu-se 3845 buc butelii tip aragaz, aplicandu-se sanctiuni contraventionale in valoare totala de 52000 lei.S-a dispus masura de oprire temporara de la comercializare pentru 562 buc butelii si oprirea definitiva si retragerea din circuitul comercial pentru 20 buc. butelii tip aragaz.

Dintre deficientele constatate amintim:

–  Au fost depistate la comercializare butelii care prezentau defecte produse de coroziune (ciupituri isolate, coroziune fisuranta)

– Butelii care aveau aplicate marcaje de verificare ISCIR peste un strat destul de gros de rugina ,contrar prevederilor legale.Respectivele butelii nu erau insotite de garniture noi pentru o montare corecta si in deplina siguranta.

–  Lipsa inscriptionarii pe corpul buteliei prin vopsire a urmatoarelor date:luna si anul scadentei acordate, fluidul pentru care a fost construita butelia.

–  Lipsa afisarii preturilor in mod vizibil, intr-o forma neechivoca, usor de citit.

–  De asemenea a fost depistat un operator economic care avea ca obiect de activitate legal comercializarea de GPL auto dar care incarca in mod illegal o butelie de aragaz.