Atenţie, domnule primar! Mari blocaje de trafic într-o zonă din Ploieşti

Redactia -

Atenţie, domnule primar! Mari blocaje de trafic într-o zonă din Ploieşti

Nu trebuie să fii mare specialist în urbanism ca să-ţi dai seama că amenajarea giratoriului din Bariera Bucov nu va reuşi să regleze traficul rutier odată cu deschiderea centrelor comerciale din zonă. Personal, mie, Daniel Dimache, semnatarul acestor rânduri, mi s-a părut din capul locului o aberaţie pleaşca de scuar trântită pe o suprafaţă întinsă, în mijlocul drumului, ce mai degrabă ar încurca decât să rezolve problema de trafic, dar asta să zicem că e o părere personală.

E clar că odată cu apropiata deschidere a mall-ului AFI (pe terenul fostei fabrici Flacăra) şi a magazinului Dedeman (pe terenul ocupat odată de Abator), cu intrare şi pe sub pod, vor circula mult mai multe maşini prin zonă. Nici măcar nu s-au deschis aceste obiective şi deja se creează ambuteiaje, dovadă că giratoriul atipic e o PROSTIE… Sâmbătă, pe la ora 11.00, acolo era o îmbulzeală de maşini, unele venite spre Obor, altele ieşind pe DN1B spre Bucov. Într-o totală dezordine, fără să se mai poată ţine cont de prioritate sau de benzile de circulaţie, îţi lua cam 10 minute să parcurgi cei aproximativ 200 de metri, venind dinspre stadion (str. Alexandru Vlahuţă) şi să ajungi la pod unde se mai degaja traficul rutier. În condiţiile în care, o repetăm, nu sunt deschise obiectivele comerciale.

Atunci, ce vom face, domnule primar? Nu ne permitem să dăm sfaturi, sunt destui specialişti în cadrul administraţiei locale, sunt firme de arhitectură care lucrează în colaborare cu municipalitatea, Poliţia Rutieră, există o comisie de specialitate la nivelul municipiului. Toţi aceşti oameni sunt plătiţi să dea soluţii. În problema de faţă, spunem noi, cât mai urgent, înainte să dăm de belele. Poate nişte străzi cu sens unic?