Atenţie unde parcaţi maşina. Străzile pe care poliţiştii fac verificări

Redactia -

Atenţie unde parcaţi maşina. Străzile pe care poliţiştii fac verificări

Poliția Locală Ploiești a desfășurat, în perioada 19 – 25 februarie 2018, o serie de acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică pe raza municipiului. În urma activităților de patrulare, polițiștii locali au aplicat 330 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 77.650 lei.

Faptele contravenționale depistate în timpul activităților specifice de patrulare au constat în tulburarea liniștii și ordinii publice, consum de alcool în locuri publice neautorizate, fumatul în spațiile publice interzise prin lege, abandonul deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, circulația cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de Consiliul Local Ploiești, refuzul de legitimare și deținerea de acte de identitate expirate. Permanent, s-a acţionat și în zonele frecventate de cerşetori şi parbrizari, în intersecţiile şi sensurile giratorii aflate pe axa nord-sud a municipiului.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat în mijloacele de transport public, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale produse în timpul desfășurării activităților de transport în comun pe raza municipiului. Astfel, au fost aplicate un număr de 38 sancțiuni contravenționale persoanelor care s-au făcut vinovate de încălcarea  normelor de conviețuire socială,  fiind legitimate 45 de persoane, iar șapte atenționate verbal.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulației pe drumurile publice au efectuat controale specifice pentru o bună conduită a conducătorilor de autovehicule pe raza localității, asigurând totodată și fluidizarea traficului rutier. Asfel, au fost identificați și sancționați conducătorii auto care nu au respectat prevederile art. 111 și 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice, ce reglementează oprirea, staționarea interzisă, dar și accesul pe interzis.

            În zilele de miercuri și joi, respectiv 21 și 22 februarie 2018, polițiștii locali au desfășurat acțiuni punctuale pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care opresc voluntar în zonele interzise, menționate în art. 142 din O.U.G. nr.195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice.    Acțiunile de verificare s-au desfășurat pe străzile: Elena Doamna, Gheorghe Doja, Gheorghe Grigore Cantacuzino, Cuza Vodă, Trei Ierarhi, Democrației, Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga, Ștefan cel Mare, Piața 1 Decembrie 1918, Bulevardul Independenței, Maramureș, Aurel Vlaicu, Bobâlna, Rudului și Bulevardul Republicii – zona Piața Mihai Viteazul. În urma verificărilor întreprinse și a neregulilor constatate au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale.

În cursul zilei de joi, 23 februarie 2018, în jurul orei 13.15, la controlul ce a avut loc în zona de sud a municipiului, în Piața 1 Decembrie 1918, polițiștii locali l-au depistat pe numitul N.V., de 55 ani, cu domiciliul în Ploiești, care oprise neregulamentar autovehiculul marca Daewoo pe trecerea pentru pietoni din apropierea stației T.C.E.. Polițiștii locali au constatat că bărbatul avea asupra lui numai actul de identitate și certificatul de înmatriculare al mașinii. În urma verificărilor efectuate, s-a descoperit că acesta nu poseda permis de conducere, fiind preluat de lucrătorii Secției nr. 4 Poliție, pentru continuarea cercetărilor.