Atenţionare meteorologică în Prahova: cod galben de vânt

Daniel Dimache -

Atenţionare meteorologică în Prahova: cod galben de vânt

Ca urmare a anunțării codurilor galben și portocaliu privind intensificări ale vântului, cu rafale de peste 110-130 de km la oră, mai ales în zona montană a județului Prahova, ce se vor derula de mâine, 23.02. 2020, de la ora 6.00 și până pe 24 februarie ora 18, prefectul Cristian Ionescu a convocat astăzi, 22.02.2020, la ora 15.00,  în şedinţă extraordinară, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Recomandări către populație:

– Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Publicitate

– Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

– Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.