Așteptarea fraților Capră și a lui Marius Bucuroiu. Procurorii au făcut apel, iar judecătorii decid astăzi: tot în arest la penitenciar ori la domiciliu? A fost admis apelul!

Redactia -

Așteptarea fraților Capră și a lui Marius Bucuroiu. Procurorii au făcut apel, iar judecătorii decid astăzi: tot în arest la penitenciar ori la domiciliu? A fost admis apelul!

UPDATE. Procurorii DIICOT au înaintat apel la decizia tribunalului cu privire la schimbarea regimului de detenție, din arest la penitenciar la cel de la domiciliu, în cazul lui Dan Capră. Judecătorii vor hotărî, tot astăzi, când a fost depus și apelul, dacă îl acceptă sau nu. După ce a fost analizat apelul procurorilor DIICOT și a fost admis de judecători, frații Capră și Marius Bucuroiu vor rămâne în continuare în arest la penitenciarul din Mărgineni!

Tribunalul Prahova a decis, marí, 20 ianuarie 2014, ca frații Daniel (foto jos; www.facenews.ro) și Nicolae Capră, patron și, respectiv, membru în Consiliul de Administrație al SC FC Petrolul, și Marius Bucuroiu, director genral al societății, reținuți în urma unor acuzații grave, să fie eliberați din arestul penitenciarului de la Mărgineni și să treacă în arest la domiciliu. Un astfel de verdict a fost dat și spre finalul lunii decembrie a anului trecut, dar a fost urmat de apelul procurorilor DIICOT și astfel cei trei au rămas în continuare închiși. Și-acum, frații Capră și Bucuroiu trebuie să aștepte, din momentul deciziei tribunalului, 48 de ore pentru a afla dacă reprezentanții Parchetului o vor contesta din nou.
Schimbarea regimului de detenție a patronului SC FC Petrolul este întrevăzută, de către unii, drept un semnal pozitiv pentru redresarea situației dramatice din acest moment de la club. Asta chiar dacă, între timp, Dan Capră a transferat dreptul de semnătură pe numele Clarisei Vârceoroveanu, partenera de viață a sa, care s-a și implicat direct, apoi, în unele probleme legate de datoriile existente. A reușit astfel, împreună cu avocații clubului, să amâne procesul de intrare în insolvență, solicitat de SGU, pentru neplata de mai multă vreme a chiriilor pentru arena Ilie Oană. A adus salariile aproape la zi, a plătit 30.000 de euro, la Oțelul Galați, pentru transferul lui Victor Astafei, a rezolvat „nebuloasa” cu vinderea lui Juan Albin la Tiburones Veracruz, ca și despărțirea amiabilă de Njongo Lobe Priso. Și-or mai fi fost și altele, care nu s-au făcut publice.
Dan_Capra_facenews.roAntipatizat de majoritatea suporterilor „lupilor”, cu care nu a avut mai niciodată o relație cordială, fanii acuzându-l mereu de câte ceva chiar și în perioada de grație din ultimii doi ani, Daniel Capră are însă rolul său distinct în viața echipei. Se speră, drept urmare, ca prin verdictul tribunalului să poată lucra efectiv pentru a aduce clubul găzarilor pe linia de plutire. Dar asta având totuși interdicția de a discuta cu toate persoanele legate de ancheta în curs de desfășurare. Cu câteva procese pe cap, ca rezultat a diverse acuzații, lui Dan Capră – în stare de arest la domiciliu – nu-i va fi  totuși deloc ușor. Una-i să mergi, zi de zi, la club și să conduci activitatea de acolo și alta-i s-o faci prin telefon, de acasă.
În ce fel își va pune amprenta asupra viitorului pe termen foarte scurt al Petrolului vom afla abia după ce se va ști dacă procurorii DIICOT vor face apel la decizia tribunalului, iar în cazul că nu o vor face, efectele vor fi vizibile până la debutul returului. Unul dificil pentru „galben-albaștri”, în situația în care obiectivul a rămas același ca la începutul sezonului, locurile 1-3 în campionat și câștigarea Cupei României. Cu un lot slăbit valoric și numeric, clasată pe ultimul loc al podiumului, Petrolului îi va fi foarte greu să se lupte să nu cadă o poziție. Iar, în privința competiției KO, odată cu tragerea la sorți nefavorabilă, dublu duel cu Steaua (FCSB), aceeași dificultate s-a „transferat” și la a doua competiție ca imporanță din sportul rege autohton. Cert este că, acum, găzarii trec prin cele grele momente din istoria sa, norii negri plutind tot mai jos deasupra unui club cu o istorie de aproape un secol. Ce va (mai) fi vom vedea, cum scriam mai sus, peste puțină vreme…