Atletico Madrid merge la TAS pentru a evita suspendarea lui Kieran Trippier din cauza pariurilor sportive

Daniel Dimache -

Atletico Madrid merge la TAS pentru a evita suspendarea lui Kieran Trippier din cauza pariurilor sportive

Telenovela „Trippier” încă nu s-a încheiat. Situația jucătorului care a fost pedepsit de Federația Engleză de Fotbal (FA) pentru că a transmis informații despre transferul său în Spania este una cât se poate de neclară.

Ce s-a întâmplat, de fapt: Kieran Trippier și-a invitat un prieten, printr-un mesaj, să parieze mult pe faptul că fundașul de bandă se va transfera la Atletico Madrid în vara anului 2019.

FA l-a suspendat pe Trippier 10 etape și i-a aplicat o amendă de 70.000 de lire sterline internaționalului englez pentru că acesta a încălcat regulamentul federației cu privire la pariurile sportive.

Atletico Madrid s-a adresat celor de la FIFA pentru ca suspendarea să fie limitată la meciurile organizate de Federația Engleză de Fotbal, însă FIFA a confirmat pe 23 decembrie 2020 că pedeapsa lui Trippier este globală.

Fundașul a acceptat decizia, însă clubul spaniol a mers mai departe, susținând că FA nu are jurisdicție în Spania, însă FIFA nu le-a dat dreptate, respingând astfel apelul madrilenilor. Deși FA a dorit să ajusteze datele suspendării după rezultatul apelului, comisia independentă a refuzat acest lucru.

Prin urmare, suspendarea lui Trippier se va încheia pe 28 februarie, iar fundașul ar urma să rateze 13 partide ale echipei sale, inclusiv meciul de acasă din șaisprezecimile Ligii Campionilor contra lui Chelsea, care va avea loc pe 23 februarie. În acest sens, Atletico va duce cazul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, pentru ca efectul suspendării să fie ridicat în timpul judecării acestei cauze.

Această afacere ar putea avea un deznodământ bizar pentru fotbalul englezesc. În cazul în care procesul se prelungește până spre finalul sezonului, există riscul ca FA să fi determinat suspendarea propriului jucător pe parcursul desfășurării Campionatului European de Fotbal, care va avea loc în vara acestui an.

Cazul său este similar cu cel al lui Daniel Sturridge, care și-a sfătuit apropiații să parieze pe faptul că se va transfera la Internazionale Milano. Transferul nu s-a mai făcut, iar atacantul englez a ajuns în vara lui 2019 la Trabzonspor.

Cu toate acestea, fotbalistul primise inițial o suspendare de două săptămâni și o amendă de 75.000 de lire sterline, care a fost însă contestată de FA, și ulterior, acest lucru i-a cauzat pe turci să-i rezilieze contractul.

La scurt timp după, Sturridge a fost înștiințat că va fi suspendat 4 luni de zile, iar că amenda pe care va trebui să o plătească va fi dublă, adică 150.000 de lire sterline.

Fostul atacant al celor de la Manchester City, Chelsea și Liverpool, acum în vârsta de 31 de ani, care a bifat nu mai puțin de 28 de selecții pentru naționala Angliei, a rămas fără angajament din data de 2 mai 2020, atunci când și-a reziliat contractul cu Trabzonspor.

Dublul câștigător al Ligii Campionilor nu și-a găsit încă nici un angajament și este liber de contract și în acest moment. Cei răutăcioși ar putea spune că probabil lui Sturridge îi place prea mult distracția și își petrece timpul căutând bonusurile caselor de pariuri online în 2021. Rămâne de văzut dacă Trippier va avea parte de un deznodământ mai fericit decât conaționalul său.