Atunci când valoarea superioară nu se observă și pe tabelă, ajungi să… tragi și de timp! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 19)

Dragos Trestioreanu -

Atunci când valoarea superioară nu se observă și pe tabelă, ajungi să… tragi și de timp! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 19)

Când ai jucat în optimile Cupei României, pe „Cluj Arena”, în urmă cu doar trei zile, alergând non-stop după înscrierea a cât mai multe goluri, pentru a bifa cel mai mare scor, 7-0, din această fază a competiției KO, când media de vârstă a primului „11” contra, în campionat, ASU Poli Timișoara – în care căpitanul Laurențiu Marinescu l-a înlocuit, față de duelul cu Sănătatea Grup Servicii Publice, pe Derlis David Meza Colli, iar Alexandru Munteanu, pe Alexandru Saim Tudor – a fost de 27,18 de ani, iar cea a jucătorilor de schimb, de 30,00 de ani, conducând la 28,00 de ani, cea generală, se poate scuza și instalarea unei oboseli. Da, cu 1-0 pe tabelele de la arena Ilie Oană, în fața unei adversare care nu a prea pus cine știe ce probleme, transversala lui Mircea Axente venind la o fază fixă, Petrolul a cam căzut fizic de prin minutul 70, iar pe final de meci, a tras chiar și de timp! Asta și din cauză, mai mult ca sigur, că toate cele trei înlocuiri s-au făcut băgând pe teren exclusiv fotbaliști de profil defensiv, conducând implicit la slăbirea clară a ofensivei.

Astfel încât, puținii suporteri din tribune și peluze ai Petrolului au mai tremurat, nu numai din cauza gradelor din termometre, ci și din teama că, total contrar cursului jocului, „băieții în ghete”, cu mare noroc, ar fi putut anula minimul avantaj al favoriților, stabilit în minutul 26 de către golgheterul Sergiu Arnăutu. Cel care a deviat un balon șutat de Marinescu, din afara careului mare, junele portar al oaspeților, Mario Contra, neputându-se opune la colțul scurt. Un 1-0 la pauză aparent mulțumitor, dar ocazii au fost iar foarte multe, însă irosite, în plus și arbitrul și-a dat în petec, neacordând un penalti clar, la hențul lui Cătălin Cherecheș în marginea interioară a careului, timișoreanul numai astfel putându-se opune unei mingi centrate de Younes Hamza. Tunisianul a avut o primă repriză bună, însă o a doua inferioară celei dinainte. Din cea dintâi am reținut pasa senzațională a lui pentru Bogdan Gavrilă, pe care blondul mijlocaș de bandă dreaptă nu a reușit s-o fructifice, Contra respingând cu piciorul. Per ansamblu, Marinescu a fost, cert, „omul meciului”, în afara șutului deviat de Arnăutu, la unicul gol al partidei, căpitanul mai având destule altele, fie parate de același Contra, fie necadrate, fie lovind, o dată, în mitanul secund, stâlpul din stânga al buturilor bănățenilor.

Cum marți, 5 noiembrie 2019, ora 17.45, petroliștii, din teren și cei din arenă, se vor întâlni din nou, atunci pentru restanța din etapa a V-a, cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc, o grupare mai odihnită, oricum, decât cea a ploieștenilor, iar în finalul săptămânii viitoare, Laurențiu Marinescu & Co. se vor urca din nou în avion pentru deplasarea la Reșița, via Timișoara, devine scuzabilă, repet, căderea fizică din ultimele 20 de minute ale confruntării cu ASU Poli. O formație condusă de pe margine de către fostul secund Antonio Foale, originar din municipiul în care va combate Petrolul în etapa viitoare. Rămâne acum de văzut, fiindcă punctele sunt mai importante în prezent decât golurile multe marcate, cum va reuși Flaviu Stoican să alcătuiască împotriva Csikszereda – aceasta fiind o trupă imprevizibilă – un „11”… odihnit și capabil astfel să învingă, acasă, nefiind deloc lesne să tot câștigi, atunci când bifezi prea repede un meci după altul. Altfel, îmbucurător este că tandemul din centrul defensivei, Alberto Olaru-Antoniu Manolache, a făcut din nou un meci foarte bun, tinerețea permițându-le să se recupereze mai iute, numai bine în condițiile în care Walace da Silva Alves, ca și Alexandru Zaharia, de altfel, nu este pe deplin recuperat, iar Cristian Sîrghi, de la partida de pe iarba sintetică de la Târgu Jiu, a mai jucat, oficial, numai patru minute, astăzi! Însă, Petrolul are și alți jucători buni care pot face față cu brio unui meci cu miză, precum cel de marți, „banca”, precum și… tribuna, fiind ofertantă, fără doar și poate.

FC PETROLUL: Avram – Bărboianu, Olaru, Manolache, Ţicu – Gavrilă, Cioinac, Marinescu (cpt; 89 – Sîrghi), Munteanu (61 – Mihăescu) – Arnăutu (82 – Meza Colli), Younes. Colectiv tehnic: Flavius Stoican (antrenor principal), Silviu Ilie (antrenor secund), Mihai Ștețca (antrenor al portarilor), Radu Vasilcan (preparator fizic).

ASU POLI: Contra – Jurj, Scutaru (cpt), Coadă, Cherecheş – Dros, Vasile (46 – Zabun) – Radu (70 – Popescu), Ignea, Schieb (18 – Manea) – Axente. Antrenor: Antonio Foale.

Au arbitrat: Claudiu Marcu – Florin  Iacob (ambii din Constanța) și Erchian Ionus (Medgidia).

Arbitru de rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni, județul Ilfov).

Observatori: Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea), pentru joc, și Ionel Popa (Pașcani), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Coadă (35), Ignea (54), Mihăescu (81), Meza Colli (85), Axente (90+2).

Foto: www.digisport.ro