În a doua zi de antrenamente, la FC Petrolul, au apărut și Georgi Pashov și Mihai Berbeacă. Ședința de pregătire s-a „mutat” pe arena de la Strejnicu

Dragos Trestioreanu -

În a doua zi de antrenamente, la FC Petrolul, au apărut și Georgi Pashov și Mihai Berbeacă. Ședința de pregătire s-a „mutat” pe arena de la Strejnicu

Luni, 6 iunie 2022, pe arena Ilie Oană, s-a desfășurat primul antrenament de după destul de scurta vacanță de vară a fotbaliștilor de la FC Petrolul Ploiești. A doua zi, marți, 7 iunie, deoarece o ședință de pregătire pe stadionul aflat în patrimoniul municipalității și în administrarea Clubului Sportiv Municipal Ploiești costă destui bani, antrenamentul zilei a fost „mutat” pe arena de la Strejnicu, ex-Conpet, așa cum am putut vedea pe clipul postat pe FCP TV de către operatorul video Cristian Chircă. Potrivit învoirii primite de la conducere, fundașul dreapta bulgar Georgi Pashov (32 de ani; foto sus, în prim-plan, între al doilea căpitan, Eugeniu Cebotaru, și portarul Raul Avram) s-a prezentat la stadionul din comuna prahoveană și s-a dovedit a fi în formă la alergările comandate de preparatorul fizic Laurențiu Marinescu (foto sus, în echipament alb-negru). Cel care i-a însoțit, umăr la umăr, pe jucători, dintre care unii i-au fost… coechipieri. La același al doilea antrenament ulterior datei reunirii a participat și un al patrulea portar, Mihai Berbeacă (18 ani; foto mijloc, în stânga, împreună cu Sebastian Moroz, coleg de post), acesta fiind împrumutat, sezonul trecut, la CS Ocna Mureș. A revenit la Ploiești, după ce a fost și în atenția selecționerului unui lot național de juniori. Nu au ajuns încă la pregătiri preparatorul fizic Carmel Bărbulescu și golgheterul Petrolului, malianul Sory Ibrahim Diarra, ambii învoiți, ca și Pashov.

Ca și în sezonul precedent, ședințele de pregătire zilnice se vor desfășura pe aceleași baze sportive bine cunoscute: arena Ilie Oană și cele de la Strejnicu, Brazi și Pleașa. Asta vreme de două săptămâni, până se va pleca în cantonamentul dintr-o zonă montană a Turciei. Acolo unde, reamintesc, se vor bifa nu numai antrenamente, ci și patru partide-test, cu adversarii din străinătate aflați la fața locului. Iar la revenire acasă, pe „lupi” îi va aștepta, pe 6 iulie, probabil la Ploiești, echipa „Regelui” Gică Hagi, mai exact FCV Farul Constanța, pentru un joc-test. Peste trei zile, pe 9 iulie, cu o săptămână înainte de startul oficial al campionatului Ligii 1, este programat amicalul în compania Chindiei Târgoviște, echipă care speră să revină acasă din luna septembrie a.c., sau a lui FC Voluntari ori CS Mioveni. Dar, al doilea meci amical va depinde de adversarii care îi vor hărăzi sorții ploieștenilor la stabilirea țintarului sezonului regular. Un moment de maxim interes această operațiune de la Casa Fotbalului (și) pentru suporterii Petrolului.

În altă ordine de idei, cu prilejul împlinirii, pe 7 iunie, a vârstei de 20 de ani, schimbare de prefix, deci, mijlocașul „under” al trupei clubului găzarilor Mario Bratu (colajul de jos) a trebuit să suporte, la finele antrenamentului de la Strejnicu, „felicitările specifice” ale coechipierilor. Astfel, a trebuit să alerge prin obișnuitul „tunel” și a reușit să evite la… milimetru un sac de mingi aruncat în direcția lui! La mulți ani, Mario, și să dai goluri multe cu stângul, însă – de ce nu? – și cu dreptul!

Foto: capturi FCP TV și Ionuț CĂRBUREANU