Au început lucrările la un nou bloc ANL în Vălenii de Munte

Mihai Ciobanu -

Au început lucrările la un nou bloc ANL în Vălenii de Munte

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a demarat lucrările de construire a unui nou bloc destinat tinerilor, în oraşul de pe Valea Teleajenului. Blocul se construieşte în partea de nord a oraşului, locaţia având acces din Bulevardul Nicolae Iorga, nr.158-160, într-o zonă liniştită şi deosebit de frumoasă. În această primă etapă (vorbim aici de trei etape ale proiectului) se va construi un bloc cu regim de înălţime parter, două etaje şi mansardă. Imobilul va avea 15 unităţi locative, din care 7 garsoniere şi 8 apartamente cu două camere. În celelalte două etape vor fi construite două noi blocuri. Administraţia locală a pus la dispoziţie terenul necesar şi se va ocupa de asigurarea tuturor utilităţilor, de amenajarea spaţiilor adiacente, a aleilor, a parcărilor şi a tuturor dotările necesare.
Cum terenul este foarte generos, zona va fi complet reconfigurată, urmând a fi creat un adevărat complex rezidenţial, cu toate cele necesare traiului de zi cu zi al locatarilor. Vor fi amenajate spaţii de parcare, un parc, loc de joacă pentru copii şi alte astfel de facilităţi. Cu certitudine blocul va îndeplini toate condiţiile necesare, fiind vorba de un imobil modern, construit după standardele actuale în domeniu.
Toţi cei care doresc să aibă şansa de a li se repartiza o locuinţă în acest nou bloc ANL trebuie să depună un dosar la primărie, la final urmând a se face evaluarea dosarelor şi, în funcţie de punctajul primit de fiecare dintre cei înscrişi, se va întocmi lista celor cărora li se vor repartiza apartamentele sau garsonierele.
Principalul criteriu de acordare este vârsta limită de 35 de ani. Alte criterii de departajare a celor care vor depune dosare sunt legate de situaţia locativă de la momentul depunerii dosarului, starea civilă, data depunerii cererii, etc.
„Termenul de execuţie este de 24 de luni, dar noi sperăm ca această primă etapă să fie finalizată în prima jumătate a anului viitor iar locuinţele să fie repartizate, în cel mai scurt timp”, a declarat pentru gazetaph.ro Florin Constantin, primarul oraşului.