Au început lucrările de extindere a reţelei de canalizare din Urlaţi

Redactia -

Au început lucrările de extindere a reţelei de canalizare din Urlaţi

Veste bună pentru locuitorii oraşului Urlaţi. Recent, primarul Marian Machiţescu a dat ordinul de începere a lucrărilor de extindere a reţelei de canalizare a apei menajere pe un număr de 24 de străzi.
Investiţia este finanţată cu fonduri europene şi va prevede, pe lângă extinderea reţelei, realizarea branşamentelor precum şi achiziţia unei staţii de epurare modernă, care să deservească abonaţii de la noua reţea. „Este o lucrare de amploare atât prin prisma valorii sale, de circa 6,8 milioane de euro, cât şi prin faptul că are un număr foarte mare de beneficiari. Sper ca firma constructoare să nu întâmpine dificultăţi şi, dacă totul va merge conform planului, proiectul va fi finalizat în circa un an. Noua reţea va deservi zona de vest a oraşului Urlaţi, unde nu exista reţea de canalizare. Graţie acestui proiect, toţi locuitorii oraşului, indiferent de cartierul în care locuiesc, vor avea acces la canalizare. Proiectul are în vedere şi construirea unei noi staţii de epurare. A fost nevoie de acest lucru datorită faptului că vechea staţie nu mai făcea faţă, ca urmare a faptului că oraşul s-a dezvoltat foarte mult pe zona industrială”, ne-a declarat primarul Marian Machiţescu. 
Trebuie precizat şi faptul că, după finalizarea lucrărilor, străzile pe care s-a lucrat vor fi modernizate prin asfaltare, amenajare de trotuare şi spaţii verzi.

Lista străzilor pe care urmează a se extinde reţeaua de canalizare:
Stadionului
Libertatii
Gradinitei
16 Februarie
Aleea Serii
Panselelor
Viitor
Cricov
Florilor
Crinului
Berzei
Nucilor
Nuferilor
Arionestii Noi
Viorelelor
Liliacului
Lalelelor
Macesului
Fundatira Crizantemelor
Macului
Cartier Tineretului
Socului
Fundatura Socului
Narciselor